Opskrift: TikTok-hit! Bagt feta med tomater og pasta

0 0
Opskrift: TikTok-hit! Bagt feta med tomater og pasta

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
200 g feta
500 g cherrytomater
0.5 frisk chili
Salt, peber
Desuden
450 g friskkogt pasta
Frisk basilikum
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Genial pastaret med kun 5 minutters forberedelsestid! Sæt et fad med feta, cherrytomater, chili og olivenolie i ovnen i 25 minutter. Fetaen bliver blød og cremet, tomaterne bliver søde og lækre – rørt sammen med friskkogt pasta er det gudemad. Retten er opfundet i 2019 af den finske madblogger Jenni Häirinen og er blevet et monsterhit på Instagram og TikTok.

Læs mere om bagt feta med tomater og pasta efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
200 g feta
500 g cherrytomater
0.5 frisk chili
Salt, peber
Desuden
450 g friskkogt pasta
Frisk basilikum
3 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på 200 grader

2
Færdig

Hæld halvdelen af olien i et ildfast fad

3
Færdig

Læg fetaen i midten og de hele tomater rundt omkring

4
Færdig

Hak frisk chili over fetaen

5
Færdig

Dryp resten af olien over feta og tomater

6
Færdig

Drys lidt salt og peber over tomaterne

7
Færdig

Bag retten 15 minutter midt i ovnen

8
Færdig

Skru ovnen op til 225 grader

9
Færdig

Flyt retten et hak op i ovnen og bag 10 minutter mere

10
Færdig

Mos feta, tomater og olie sammen til en grov sovs

11
Færdig

Bland sovsen med friskkogt pasta og masser af basilikumblade

Mere om TikTok-hittet bagt feta med tomater og pasta

En skønne dag i 2019 kiggede den finske madblogger Jenni Häyrinen sultent ind i sit køleskab for at se, hvad hun kunne lave til en hurtig frokost. Der lå en blok feta og nogle cherrytomater, på køkkenbordet stod en potte basilikum, og i skuffen havde hun en pose tørrede pastaer.

Fetaen og tomaterne røg hele i ovnen med en hel masse olivenolie, salt, peber og chili. Imens det bagte, kogte hun pastaerne og plukkede bladene af basilikumplanten. Efter 25 minutters bagning kunne hun blande det hele sammen til en cremet pastaret – som smagte sindssygt godt!

5 minutters forberedelsestid, 25 minutters bagning, gigantisk velsmag!? Det måtte Jenni naturligvis dele med sine følgere på Instagram…

… og få sekunder efter konstaterede hun til sin forbløffelse, at hun havde kreeret et hit.

Så stor succes fik Jennis ret med bagt feta med tomater og pasta i Finland, at supermarkederne i perioder løb tør for feta. Sensationen rygtedes naturligvis i udlandet, og i 2020 delte en amerikansk influencer opskriften med sine millioner af følgere på TikTiok. Og så stak det fuldstændigt af…

Du kan læse hele historien på dr.dk. Og du kan tjekke Jennis originale opskrift, der her er oversat til engelsk.

Et par ord om ingredienserne

  • Feta. Det skal være en hel blok feta, du bager i ovnen. Fetaen kan være lavet af komælk, fåre- og/eller gedemælk, whatever.
  • Tomater. Jenni skriver cherrytomater, men det kan naturligvis være en hvilken som helst slags små tomater.
  • Olivenolie. Jenni putter mere end dobbelt så meget olie i den originale udgave af retten – vi synes, det fungerer fint med den mængde, der er angivet her.
  • Chili. Jenni (og vi) bruger frisk, stærk chili til at drysse på fetaen. Men du kan naturligvis bruge chiliflager, eller hvad du ellers har i køkkenskabet – eller helt undvære chili, hvis det ikke må blive for stærkt.
  • Pasta. Jenni koger selv sine tørrede pastaer efter anvisningerne på pakken – men en omgang frisk pasta vil også fungere. Du kan også droppe pasta og duppe sovsen op med hjemmebagte, koldhævede flutes.
  • Basilikum. Jenni har ret – frisk basilikum er førstevalg i retten. Vi havde dog kun bredbladet persille, og det smagte fortrinligt. Tørret basilikum kan også gå an i en snæver vending.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Pæretærte med marcipan og ingefær
forrige
Opskrift: Pæretærte med marcipan og ingefær
Tyrkisk røræg med tomat og peberfrugt (menemen)
næste
Opskrift: Tyrkisk røræg med tomat og peberfrugt (menemen)
Pæretærte med marcipan og ingefær
forrige
Opskrift: Pæretærte med marcipan og ingefær
Tyrkisk røræg med tomat og peberfrugt (menemen)
næste
Opskrift: Tyrkisk røræg med tomat og peberfrugt (menemen)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here