Opskrift: Pæretærte med marcipan og ingefær

0 0
Opskrift: Pæretærte med marcipan og ingefær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
30 g ingefær, revet
1 citron, den revne skal
150 g blødt smør
150 g brun farin
3 æg
3 tsk. bagepulver
150 g marcipan, revet
150 g hvedemel
Desuden
4 pærer
Brun farin

Ingredienser

  • Tærtedej

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Her får du en nem opskrift på en lækker, svampet pæretærte, der smager lifligt af både marcipan og ingefær. Den hjemmelavede pæretærte kræver kun 15 minutters arbejde; herefter skal den stå og passe sig selv 45 minutter i ovnen; og så er den klar til at servere med en klat kold flødeskum eller cremefraiche. Tærtedejen er så hurtig og nem, at du kan bruge den til alle dine andre tærter med frugt og bær.

Læs mere om pæretærte med marcipan og ingefær efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
30 g ingefær, revet
1 citron, den revne skal
150 g blødt smør
150 g brun farin
3 æg
3 tsk. bagepulver
150 g marcipan, revet
150 g hvedemel
Desuden
4 pærer
Brun farin
4 fra 37 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk ingefær, citronskal, smør og sukker sammen

2
Færdig

Pisk æggene i

3
Færdig

Pisk bagepulver, marcipan og mel i

4
Færdig

Fordel den bløde dej i en smurt springform

5
Færdig

Snit pærerne i halvtynde både og tryk halvt ned i dejen

6
Færdig

Drys lidt brunt sukker over til sidst

7
Færdig

Bag 45 minutter midt i en 180 grader varm ovn

8
Færdig

Lad køle lidt af i formen, før du skærer ud

9
Færdig

Servér med en klat cremefraiche eller creme Chantilly

Mere om pæretærte med marcipan og ingefær

Om efteråret, når de danske pærer begynder at blive modne på træerne, må du unde dig selv at bage en pæretærte til dine kaffegæster. Dét er guf!

De møre pærestykker står fantastisk til den svampede kage, der smager hyggeligt at marcipan og ingefær. Og hvis du så serverer en klat kold cremefraiche eller flødeskum – eller måske endda en hjemmelavet creme Chantilly (tager 5 minutter) – er der ikke et øje tørt.

Tærtedejen er så nem og hurtig at røre sammen, at du vil få lyst til at prøve den sammen med alle mulige andre slags frugt (fx æbler og blommer) og bær (fx solbær og blåbær). Dejen tager under 10 minutter at lave.

Vi synes, at revet, frisk ingefær og revet citronskal giver et forrygende modspil til pærer og marcipan, der begge er meget stilfærdige i smagen. Men du kan naturligvis også forsøge dig med kardemomme, kanel, vanilje, appelsinskal og andre lækre smagsgivere.

Apropos smagsgivere er der brugt brun farin i denne pæretærte i stedet for almindeligt sukker eller rørsukker. Brun farin har lidt dybere smagsnoter end andre sukkerarter, men du vælger selv. Sirup eller honning vil også smage godt.

Når din hjemmelavede pæretærte er færdigbagt, er den nem at få ud af en (smurt) springform. Foretrækker du at servere tærten direkte af et smukt tærtefad, er det helt sikkert en lige så fin løsning.

God fornøjelse!

Pæretærte med marcipan og ingefær

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Italienske kødboller med parmesan - polpette
forrige
Opskrift: Italienske kødboller med parmesan – polpette
TikTok-hit! Bagt feta med tomater og pasta
næste
Opskrift: TikTok-hit! Bagt feta med tomater og pasta
Italienske kødboller med parmesan - polpette
forrige
Opskrift: Italienske kødboller med parmesan – polpette
TikTok-hit! Bagt feta med tomater og pasta
næste
Opskrift: TikTok-hit! Bagt feta med tomater og pasta

Tilføj Din Kommentar