Opskrift: Blomkåls BBQ bites
med paprika og spidskommen

Opskrift: Blomkåls BBQ bites

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkålshoved
1 dl mel
0.5 dl soya
2 æg
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. ketchup
2 spsk. brun farin
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
1 stjerneanis, knust

Værsgo, så er der mumset blomkål til selv de største kødelskere

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du snitter et blomkålshoved i små bidder, vender dem i en lækker barbecue-dressing og bager 20 minutter i ovnen – så forvandler du den alvorlige grøntsag til glade hapsere, som ALLE kan lide. Selv inkarnerede kødelskere, der normal vrænger på næsen af grøn kost.

Nogen kalder retten for ‘blomkål hotwings’, fordi smagen er henad de populære BBQ-kyllingevinger. Andre kalder den blomkåls-barbecue.

Bare for at være på tværs døber vi den så: Blomkåls BBQ bites (vel vidende, at vores dansklærer ville sætte harmdirrende røde streger under navnet). Kald den, hvad du vil – du skal jo ikke snakke med den.

På en god halv time kan du lave en skålfuld let knasende blomkålsbidder, der smager mere af mumset fastfood end af sund vegetarmad. Men faktisk er retten begge dele – mumset og (ret) sund.

Servér blomkåls BBQ bites som tilbehør til al slags mad – grøn buffet, frikadeller, burgere mv. Eller guf dem som en (ret) sund frokost en dag.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Snit blomkålshovedet (inkl. stok) i små, mundrette bidder

2
Færdig

Pisk de øvrige ingredienser sammen til en halvtyk dressing

3
Færdig

Vend blomkålsbidderne grundigt i dressingen, så alt tager farve

4
Færdig

Bag blomkålsbidderne 20 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 grader varm ovn

5
Færdig

Rør rundt i dem efter 10 minutter, så de får ovenvarme på alle sider

6
Færdig

Servér blomkålsbidderne varme eller lunkne

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.000 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Nem gammeldags oksekødssuppe
forrige
Opskrift: Nem gammeldags oksekødssuppe
Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant
næste
Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant
Opskrift: Nem gammeldags oksekødssuppe
forrige
Opskrift: Nem gammeldags oksekødssuppe
Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant
næste
Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant