Ingredienser
-
1 blomkålshoved
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk. karry
-
1 tsk. gurkemeje
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. kanel
-
2 æbler
-
1 spsk. citronsaft
Et par ord om vores opskrift
Blomkålsris er alle tiders erstatning for stivelsesholdige fødevarer som hvide ris, pasta og kartofler. I stedet for tunge kulhydrater får du vitaminrige fibre.
Almindelige blomkålsris er pærelette at lave – se vores opskrift her. Du kører lynhurtigt blomkålsbuketter i foodprocessoren eller river blomkålen til ‘ris’ på et rivejern. Herefter skal risene overhældes med salt og kogende vand, og 2 minutter efter er der serveret.
Du kan bruge blomkålsris som tilbehør til alt mulig mad eller som drys i salater. Eller du kan stege dine blomkålsris med karry, løg og æbler – det smager forrygende godt.
Om du vælger at spise blomkålsris med karry som en selvstændig salat, sammen med andre vegetariske retter eller som tilbehør til fx en kotelet – ja, det er op til dig.
Blomkålsris med karry er en lækker, sund og krydret ret, som nok skal vække jubel.
Ingredienser
1 blomkålshoved | |
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk. karry | |
1 tsk. gurkemeje | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. kanel | |
2 æbler | |
1 spsk. citronsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør blomkålsbuketter lynhurtigt i foodprocessoren eller riv dem på et rivejern - de skal ende med at have cirka samme størrelse som riskorn |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande og steg finthakkede løg og hvidløg blanke - det tager små 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt krydderier og steg med 1 minuts tid |
4
Færdig
|
Tilsæt blomkålsris, revne æbler og citron og steg 5 minutter ved lidt højere varme |