Opskrift: Grov guacamole-salat

0 0
Opskrift: Grov guacamole-salat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
2 spsk. limesaft
0.5 tsk. salt
1 chili, finthakket
1 bananløg
100 g cherrytomater, grofthakket
1 bdt. koriander, grofthakket
2 avocadoer, i grove stykker
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Holder du af en god guacamole som dip? Så vil du elske denne nemme, hurtige, grove guacamole-salat som tilbehør til kød, fisk, vegetarretter – alt! Mums, hvor smager den godt.

Læs mere om grov guacamole-salat efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
2 spsk. limesaft
0.5 tsk. salt
1 chili, finthakket
1 bananløg
100 g cherrytomater, grofthakket
1 bdt. koriander, grofthakket
2 avocadoer, i grove stykker
4 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør olie, lime, salt og chili sammen til en dressing

2
Færdig

Vend løg, tomater og koriander i dressingen

3
Færdig

Halvér avocadoerne, fjern sten og snit kødet i firkanter ned til skallen

4
Færdig

Vrid de halve avocadoer på vrangen og pres avocadotern ned til den øvrige salat

5
Færdig

Vend avocado forsigtigt i salaten

Mere om grov guacamole-salat

Den mexicanske guacamole rangerer blandt verdens mest populære dips. Og undskyld, hvad er egentlig lækrere end at dyppe sprøde tortillachips i en god guacamole?

Men tænk, hvis du nu undlader at mose avocadoen og i stedet snitter den i tern… Så står du pludselig med en af verdens lækreste salater. En salat, du kan bruge som tilbehør til ALT – stegt kød, stegt fisk, vegetarretter eller som frokostsalat.

Smagen af den grove guacamole-salat er frisk og behagelig. Vi har helt bevidst fravalgt hvidløg, spidskommen og store stykker forårsløg, som ellers kunne være en mulighed at putte i – netop for at bevare den lette mundfornemmelse.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget chili du og dine gæster orker? Husk i hvert fald at skrabe kernerne og de hvide hinder ud af chilien, inden du hakker den (eller tilsæt ½ tsk. cayennepeber i stedet).

Bananløg kan erstattes af et par skalotteløg eller et lille rødløg. Men sørg for, at løget er finthakket, så det ikke stjæler smagen fra avocadoerne.

Avocadostykkerne vender du i salaten til sidst, så de ikke når at blive brune, før de er blandet med den øvrige salat. Du kan let lave pæne avocadotern ved at snitte firkanter ned i de halverede avocadoer – snit forsigtigt, så du ikke skærer igennem skallen. Bagefter vrider du skallerne på vrangen, og så er de nydelige tern lige til at presse ned i salaten.

Den grove guacamole-salat kan sagtens holde sig på køl et par timer før servering. Hvis salaten ikke skal spises med det samme, så læg avocadostenene ned midt i salaten – de hjælper med til, at avocadoen ikke oxiderer og bliver brun.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Burrata salat med honningristede nødder som forret
forrige
Opskrift: Burrata salat med honningristede nødder som forret
Helstegt farseret nakkefilet med valnødder, tagliatelle med porrer
næste
Opskrift: Helstegt farseret nakkefilet med valnødder, tagliatelle med porrer
Burrata salat med honningristede nødder som forret
forrige
Opskrift: Burrata salat med honningristede nødder som forret
Helstegt farseret nakkefilet med valnødder, tagliatelle med porrer
næste
Opskrift: Helstegt farseret nakkefilet med valnødder, tagliatelle med porrer

Tilføj Din Kommentar