Ingredienser
-
1 kg nye kartofler
-
1 bdt. radiser
-
1 rødløg
-
2 stængler blegselleri
-
3 nye gulerødder
-
0.5 bdt. kruspersille
-
Hvidløgsdressing
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 citron, saften
-
1 citron, den revne skal
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. dijonsennep
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Pas på med denne vegetariske kartoffelsalat! Den smager så godt, at du måske aldrig mere vil vende tilbage til den klassiske kartoffelsalat med mayo og andre fede mejeriprodukter.
Dressingen består af olivenolie, citron, hvidløg, sennep, salt og peber. Ligesom en sydfransk kok ville lave den. Det er ægte middelhavskost, hvor de sunde flerumættede fedtsyrer i olien erstatter de knapt så sunde mættede fedtsyrer i mælkeprodukter.
Smagen er forrygende. Hvidløg, citron og finthakket persille giver salaten en frisk og rund fornemmelse. De lækre, nye kartofler kan virkelig smages, det samme gælder radiser og nye gulerødder (om muligt).
Brug vegetarisk kartoffelsalat som et selvstændigt måltid eller som tilbehør til fx linsefrikadeller. Er du ikke vegetar, smager salaten også forrygende til en grillstegt kylling, frikadeller med soltørrede tomater eller andre slags kød.
Ingredienser
1 kg nye kartofler | |
1 bdt. radiser | |
1 rødløg | |
2 stængler blegselleri | |
3 nye gulerødder | |
0.5 bdt. kruspersille | |
Hvidløgsdressing |
|
0.5 dl olivenolie | |
0.5 citron, saften | |
1 citron, den revne skal | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. dijonsennep | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede kartofler i mundrette stykker og kog 10 minutter i ret salt vand - køl af |
2
Færdig
|
Skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker, hak persillen fint |
3
Færdig
|
Pisk alle ingredienser til hvidløgsdressing grundigt sammen |
4
Færdig
|
Anret grøntsagerne på et pænt fad, vend dem med dressingen og drys med persille |