Ingredienser
-
0.5 dl olivenolie
-
1 kylling
-
Salt, peber
-
2 løg
-
2 peberfrugter
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
4 fed hvidløg
-
2 spsk. tomatpuré
-
1 ds. flået tomat
-
2 dl hvidvin
-
2 spsk. salvie, frisk eller tørret
-
1 spsk. timian, frisk eller tørret
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Cacciatore er det italienske ord for jæger. Om italienske jægere er specielt ivrige efter at plaffe forsvarsløse kyllinger, melder historien ikke noget om, men i hvert fald er simreretten pollo alla cacciatora meget udbredt i Italien.
Kylling cacciatore, som vi for nemheds skyld fordansker navnet til, er en pragtfuld gryderet, hvor de brunede kyllingestykker braiseres i ovnen i en laber tomatsovs fyldt med grøntsager, vin og urter.
Uden for Italien er det almindeligt at putte sorte oliven i retten – måske for at det skal se ekstra italiensk ud? – men støvlelandets ildsprudlende jægere klarer sig ofte uden, når de selv står ved kødgryderne. Det samme gælder champignoner, som især udlændinge lystigt bruger.
Her på Spicy Twist foretrækker vi blegselleri i stedet for svampe, da netop blegselleri er uhyre almindelig i italienske gryderetter.
Faktisk udgør blegselleri, gulerod og løg en særlig italiensk treenighed – kaldet soffritto – som danner udgangspunkt for berømte retter som pasta bolognese, minestrone og stracotto.
I en autentisk pollo alla cacciatore indgår stort set altid et mål vin. Om vinen skal være rød, hvid eller eventuelt rosé, bestemmer du selv. Vi holder meget af hvidvin sammen med lyst kød, så derfor faldt valget på en hvid italiener.
Tilbehør til kylling cacciatore
Hjemme i Italien ville den braiserede kylling sandsynligvis blive serveret med en omgang blød polenta, men rolig nu – pasta, ris eller kuvertbrød vil fungere fint som alternativt tilbehør til den venlige sovs og den skamskudte kylling.
Et glas af den samme vin, som er brugt i den italienske jægergryde, vil heller ikke være skudt helt ved siden af.
Ingredienser
0.5 dl olivenolie | |
1 kylling | |
Salt, peber | |
2 løg | |
2 peberfrugter | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
4 fed hvidløg | |
2 spsk. tomatpuré | |
1 ds. flået tomat | |
2 dl hvidvin | |
2 spsk. salvie, frisk eller tørret | |
1 spsk. timian, frisk eller tørret | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i din bedste ovnfaste gryde og brun kyllingen - som du har klippet i 8-10 stykker - godt af ved middelhøj varme |
2
Færdig
|
Stil kyllingestykkerne til side og drys dem med salt og peber |
3
Færdig
|
Snit alle grøntsager i grove stykker og steg mindst 10 minutter ved middelvarme i det tiloversblevne fedtstof, til løgene bliver blanke, og grøntsagerne falder lidt sammen |
4
Færdig
|
Tilsæt tomatpuré og steg med 30 sekunder |
5
Færdig
|
Tilsæt resten af ingredienserne og lad koge med 2 minutter |
6
Færdig
|
Anret kyllingestykkerne oven på den endnu ret tynde tomatsovs som en slags låg |
7
Færdig
|
Placér gryden på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn og bag 40 minutter |
8
Færdig
|
Ved servering vendes kyllingestykkerne rundt i tomatsovsen |