Ingredienser
-
Bund
-
150 g Bastognekiks
-
75 g smør
-
Fyld
-
15 små flødeboller
-
2.5 dl piskefløde
-
1 dl flormelis
-
250 g jordbær
-
Topping
-
M&M’s (brun pose u/ peanuts)
Et par ord om vores opskrift
Denne hyggelige flødebollekage består af 3 lag, som de fleste mennesker kan li’:
- En sprød bund bestående af knuste Bastognekiks og smør
- En masse flødeboller, som er mast lidt sammen
- Et lag flødeskum vendt med moste jordbær
– og øverst et drys kulørte chokoladepastiller, for eksempel M&M’s. I stedet for M&M’s kan du drysse med knust Dajm og/eller friske bær.
Der er 30 minutters reelt arbejde med at lave kagen. Herefter skal den 4 timer (eller mere) i fryseren, og så er der serveret.
Dermed bliver den frosne flødebollekage med jordbærskum en nem hjemmelavet islagkage til alle slags festlige lejligheder. Fødselsdage for børn og voksne, kaffeslabberaser, desserttallerkener mv.
God fornøjelse!
Ingredienser
Bund |
|
150 g Bastognekiks | |
75 g smør | |
Fyld |
|
15 små flødeboller | |
2.5 dl piskefløde | |
1 dl flormelis | |
250 g jordbær | |
Topping |
|
M&M’s (brun pose u/ peanuts) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at placere en springform (Ø 23 cm; uden bunden) på en flad tallerken eller fad |
2
Færdig
|
Kør Bastognekiksene til ”grus” i en foodprocessor og bland med smeltet smør |
3
Færdig
|
Fordel kiks/smør-blandingen som bund inden for springformen |
4
Færdig
|
Fjern flødebollernes bunde og mas flødebollerne forsigtigt oven på kiksebunden |
5
Færdig
|
Pisk flødeskummet ret stift |
6
Færdig
|
Mos flormelis og jordbær med en gaffel – hvis der er meget saft, så hæld det fra |
7
Færdig
|
Vend de moste jordbær med flødeskum og fordel oven på flødebollerne |
8
Færdig
|
Sæt flødebollekagen i fryseren i mindst 4 timer, gerne mere |
9
Færdig
|
Efter 2 timers frysning – drys M&M’s over kagen |
10
Færdig
|
Servér flødebollekagen frossen (når den tør, mister M&M’s farverne) |