Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
3 løg
-
3 fed hvidløg
-
3 gulerødder
-
3 stængler blegselleri
-
1 squash
-
1 spsk. balsamico
-
300 g hakket oksekød 6%
-
1 spsk. tørret basilikum
-
1 spsk. tørret oregano
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
75 g soltørrede tomater
-
1 ds. flået tomat
-
Frisk basilikum
Et par ord om vores opskrift
Vi skal spise mere grønt og mindre kød, både af hensyn til klimaet og for vores helbreds skyld.
En nem måde at nå dette mål på er ved at skære ned på mængderne af kød i vores hverdagsmad og erstatte det med flere grøntsager.
I stedet for at putte 4-500 gram hakket oksekød i en omgang kødsovs til 4 personer kan du nøjes med 300 gram og bruge lidt flere løg, gulerødder, blegselleri, squash. Og både soltørrede tomater og flået tomat.
Det er præcis, hvad vi gør i denne pasta bolognese, som ender med at smage vildt godt. Vi tilføjer lidt balsamico, en smule chiliflager og et solidt drys oregano og basilikum i sovsen, og så glemmer smagsløgene helt, at de får mindre kød, end de plejer.
3 spsk. olie og den smule fedt, der er i 6% hakket oksekød – det er alt, hvad der er af fedtstof i denne ret. Det sædvanlige bjerg af revet parmesan bytter vi væk til et drys oregano og friske basilikumblade.
En sundere pasta bolognese skal du lede længe efter.
PS. Til 4 personer bruger man normalt 500 g pasta (tør vægt).
Ingredienser
3 spsk. olie | |
3 løg | |
3 fed hvidløg | |
3 gulerødder | |
3 stængler blegselleri | |
1 squash | |
1 spsk. balsamico | |
300 g hakket oksekød 6% | |
1 spsk. tørret basilikum | |
1 spsk. tørret oregano | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
75 g soltørrede tomater | |
1 ds. flået tomat | |
Frisk basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en gryde og tilsæt grøntsagerne, der er skåret fint ud |
2
Færdig
|
Steg mindst 10 minutter ved middelvarme, til løgene bliver blanke, og grøntsagerne falder lidt sammen |
3
Færdig
|
Tilsæt balsamico og lad fordampe et øjeblik |
4
Færdig
|
Tilsæt det hakkede kød og steg med, til det er smuldret |
5
Færdig
|
Tilsæt krydderier, hakkede soltørrede tomater og flået tomat |
6
Færdig
|
Lad småkoge ca. 10 minutter uden låg, til meget af væden er fordampet |
7
Færdig
|
Tilsæt de kogte pastaer og en sjat pastavand og kog med 2 minutter |
8
Færdig
|
Servér med et drys tørret oregano og friske basilikumblade |