Opskrift: Sund pasta bolognese
med soltørrede tomater og krydderier

0 0
Opskrift: Sund pasta bolognese

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
3 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
3 stængler blegselleri
1 squash
1 spsk. balsamico
300 g hakket oksekød 6%
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
75 g soltørrede tomater
1 ds. flået tomat
Frisk basilikum

Mere grønt, mindre kød, minimalt fedt, dejlig smag

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi skal spise mere grønt og mindre kød, både af hensyn til klimaet og for vores helbreds skyld.

En nem måde at nå dette mål på er ved at skære ned på mængderne af kød i vores hverdagsmad og erstatte det med flere grøntsager.

I stedet for at putte 4-500 gram hakket oksekød i en omgang kødsovs til 4 personer kan du nøjes med 300 gram og bruge lidt flere løg, gulerødder, blegselleri, squash. Og både soltørrede tomater og flået tomat.

Det er præcis, hvad vi gør i denne pasta bolognese, som ender med at smage vildt godt. Vi tilføjer lidt balsamico, en smule chiliflager og et solidt drys oregano og basilikum i sovsen, og så glemmer smagsløgene helt, at de får mindre kød, end de plejer.

3 spsk. olie og den smule fedt, der er i 6% hakket oksekød – det er alt, hvad der er af fedtstof i denne ret. Det sædvanlige bjerg af revet parmesan bytter vi væk til et drys oregano og friske basilikumblade.

En sundere pasta bolognese skal du lede længe efter.

PS. Til 4 personer bruger man normalt 500 g pasta (tør vægt).

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
3 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
3 stængler blegselleri
1 squash
1 spsk. balsamico
300 g hakket oksekød 6%
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
75 g soltørrede tomater
1 ds. flået tomat
Frisk basilikum
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en gryde og tilsæt grøntsagerne, der er skåret fint ud

2
Færdig

Steg mindst 10 minutter ved middelvarme, til løgene bliver blanke, og grøntsagerne falder lidt sammen

3
Færdig

Tilsæt balsamico og lad fordampe et øjeblik

4
Færdig

Tilsæt det hakkede kød og steg med, til det er smuldret

5
Færdig

Tilsæt krydderier, hakkede soltørrede tomater og flået tomat

6
Færdig

Lad småkoge ca. 10 minutter uden låg, til meget af væden er fordampet

7
Færdig

Tilsæt de kogte pastaer og en sjat pastavand og kog med 2 minutter

8
Færdig

Servér med et drys tørret oregano og friske basilikumblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)
forrige
Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)
Opskrift: 3 slags snobrød på grill
næste
Opskrift: 3 slags snobrød på grill
Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)
forrige
Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)
Opskrift: 3 slags snobrød på grill
næste
Opskrift: 3 slags snobrød på grill

Tilføj Din Kommentar