Opskrift: Braiseret kylling cacciatore
Skøn italiensk gryderet med kylling, tomat, vin og urter

0 0
Opskrift: Braiseret kylling cacciatore

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
1 kylling
Salt, peber
2 løg
2 peberfrugter
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
4 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
1 ds. flået tomat
2 dl hvidvin
2 spsk. salvie, frisk eller tørret
1 spsk. timian, frisk eller tørret
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Cacciatore er det italienske ord for jæger. Om italienske jægere er specielt ivrige efter at plaffe forsvarsløse kyllinger, melder historien ikke noget om, men i hvert fald er simreretten pollo alla cacciatora meget udbredt i Italien.

Kylling cacciatore, som vi for nemheds skyld fordansker navnet til, er en pragtfuld gryderet, hvor de brunede kyllingestykker braiseres i ovnen i en laber tomatsovs fyldt med grøntsager, vin og urter.

Uden for Italien er det almindeligt at putte sorte oliven i retten – måske for at det skal se ekstra italiensk ud? – men støvlelandets ildsprudlende jægere klarer sig ofte uden, når de selv står ved kødgryderne. Det samme gælder champignoner, som især udlændinge lystigt bruger.

Her på Spicy Twist foretrækker vi blegselleri i stedet for svampe, da netop blegselleri er uhyre almindelig i italienske gryderetter.

Faktisk udgør blegselleri, gulerod og løg en særlig italiensk treenighed – kaldet soffritto – som danner udgangspunkt for berømte retter som pasta bolognese, minestrone og stracotto.

I en autentisk pollo alla cacciatore indgår stort set altid et mål vin. Om vinen skal være rød, hvid eller eventuelt rosé, bestemmer du selv. Vi holder meget af hvidvin sammen med lyst kød, så derfor faldt valget på en hvid italiener.

Tilbehør til kylling cacciatore

Hjemme i Italien ville den braiserede kylling sandsynligvis blive serveret med en omgang blød polenta, men rolig nu – pasta, ris eller kuvertbrød vil fungere fint som alternativt tilbehør til den venlige sovs og den skamskudte kylling.

Et glas af den samme vin, som er brugt i den italienske jægergryde, vil heller ikke være skudt helt ved siden af.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
1 kylling
Salt, peber
2 løg
2 peberfrugter
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
4 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
1 ds. flået tomat
2 dl hvidvin
2 spsk. salvie, frisk eller tørret
1 spsk. timian, frisk eller tørret
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i din bedste ovnfaste gryde og brun kyllingen - som du har klippet i 8-10 stykker - godt af ved middelhøj varme

2
Færdig

Stil kyllingestykkerne til side og drys dem med salt og peber

3
Færdig

Snit alle grøntsager i grove stykker og steg mindst 10 minutter ved middelvarme i det tiloversblevne fedtstof, til løgene bliver blanke, og grøntsagerne falder lidt sammen

4
Færdig

Tilsæt tomatpuré og steg med 30 sekunder

5
Færdig

Tilsæt resten af ingredienserne og lad koge med 2 minutter

6
Færdig

Anret kyllingestykkerne oven på den endnu ret tynde tomatsovs som en slags låg

7
Færdig

Placér gryden på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn og bag 40 minutter

8
Færdig

Ved servering vendes kyllingestykkerne rundt i tomatsovsen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sund og frisk banana split
forrige
Opskrift: Sund og frisk banana split
Frossen flødebollekage med jordbærskum
næste
Opskrift: Frossen flødebollekage med jordbærskum
Sund og frisk banana split
forrige
Opskrift: Sund og frisk banana split
Frossen flødebollekage med jordbærskum
næste
Opskrift: Frossen flødebollekage med jordbærskum

Tilføj Din Kommentar