Ingredienser
-
300 g brombær
-
3 spsk. honning
-
300 g græsk yoghurt
Et par ord om vores opskrift
2020 var brombærår. Overalt i skovbryn, langs stier og i de små haver myldrede millioner af skønne, sorte bær frem.
I forhold til jordbær og hindbær er brombær ret syrlige. Du kan spise bærrene, som de er, men hvis du vil lave brombærsyltetøj eller – som her – brombæryoghurt, er du nødt til at tilsætte noget sødt. Ellers vil formen på dine medspiseres munde komme til at minde betænkeligt om sammenknebne hønserøve.
Lidt honning eller rørsukker får det bedste frem i de dejlige brombær. Smagen bliver dyb og skovagtig og kan noget helt andet end de velfriserede jordbær og hindbær.
Brombæryoghurt er pærelet at lave, det tager højst 5 minutter: Mos nogle godt modne brombær med et par spiseskefulde honning og rør græsk yoghurt i, i forholdet 1:1 That’s it. Gem gerne en lille håndfuld brombær til pynt.
Din hjemmelavede brombæryoghurt skal nok gøre lykke på morgenbordet eller brunchbuffeten. Eller måske som en hurtig dessert på en hverdagsaften?
Ingredienser
300 g brombær | |
3 spsk. honning | |
300 g græsk yoghurt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mos brombær og honning sammen med en gaffel - gem evt. lidt brombær til pynt |
2
Færdig
|
Rør græsk yoghurt i de moste brombær |
3
Færdig
|
Servér afkølet i små skåle |