Opskrift: Autentisk italiensk kødsovs
og blomkålsris med purløgsolie

Opskrift: Autentisk italiensk kødsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødsovs
3 spsk. olie
3 løg
3 fed hvidløg
3 stængler blegselleri
2 gulerødder
2 røde peberfrugter
500 g hakket oksekød
500 g tomater
2 spsk. salvie, friskhakket eller tørret
2 spsk. balsamico
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Blomkålsris
1 blomkål
Kogende vand
Purløgsolie
1 bdt. purløg
0.5 dl olivenolie
0.5 tsk. salt

Kanonlækkert måltid, som samtidig kan bruges i Atkins-kuren

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Kødsovs

  • Blomkålsris

  • Purløgsolie

Et par ord om vores opskrift

Del

Atkins-kuren er en af verdens mest udbredte slankekure. Her handler det blandt andet om at spise protein (fx kød og æg), fiberrige grøntsager og sundt fedtstof. Til gengæld skal du undgå sukker, transfedtsyrer og raffineret mel.

Normalt ville man jo spise en god italiensk kødsovs med pasta – men det meste pasta indeholder raffineret mel. Derfor foreslår vi en anden slags tilbehør, nemlig de lynhurtige og fiberrige blomkålsris – rørt med en nem purløgsolie.

Dette måltid passer altså perfekt ind i Atkins-kuren: Du får kød, grøntsager fyldt med kostfibre og sundt fedtstof (olivenolie). Samtidig undgår du sukker og stivelse.

I en ægte italiensk kødsovs kræves en soffrito, dvs. den hellige treenighed af stegte løg, gulerødder og blegselleri. Vi supplerer med hvidløg og rød peber, mens smagsgiverne er salvie, chili og balsamico. I den autentiske sovs skal der desuden en passata (purerede tomater), som vi erstatter med friske tomater.

Kødsovsen bliver dejligt frisk i smagen og ligger langt lettere i maven end de traditionelle kødsovser, vi plejer at spise her til lands.

Blomkålsris er let, sundt og vanvittigt velsmagende tilbehør til alt muligt (se fx vores blomkålsris med karry). Den rå blomkål køres til “ris” i foodprocessoren, overhældes med kogende vand og skal herefter trække 2 minutter. Så er der serveret.

Vi foreslår at røre blomkålsrisen med en lynhurtig purløgsolie, både for synets og smagens skyld. Den består af purløg, olie og salt, der stavblendes 1 minut.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en gryde ved middelvarme og tilsæt løg, hvidløg, blegselleri, gulerødder og peberfrugter skåret i fine tern

2
Færdig

Steg i mindst 10-15 minutter, til meget af væden er fordampet, og grøntsagerne begynder at klæbe til bunden af gryden

3
Færdig

Tilsæt det hakkede oksekød og steg med, til kødet er smuldret

4
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser (tomaterne i fine tern), læg låg på gryden og lad simre 15 minutter

5
Færdig

Imens laver du blomkålsris og purløgsolie:

6
Færdig

Del blomkålen i buketter og kør til ”ris” i foodprocessoren

7
Færdig

Overhæld blomkålsrisen med rigeligt kogende vand og lad trække mindst 2 minutter – si vandet fra

8
Færdig

Klip purløg i små stykker og stavblend med olie og salt, til purløgsolien er jævn og fin

9
Færdig

Rør purløgsolien i de lune blomkålsris og servér som tilbehør til den gode kødsovs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Stuvede grøntsager med esdragon
forrige
Opskrift: Stuvede grøntsager med esdragon
Opskrift: Brombæryoghurt
næste
Opskrift: Brombæryoghurt
Opskrift: Stuvede grøntsager med esdragon
forrige
Opskrift: Stuvede grøntsager med esdragon
Opskrift: Brombæryoghurt
næste
Opskrift: Brombæryoghurt