Opskrift: Chicken Parmesan (Yummy-Yummy!)

0 0
Opskrift: Chicken Parmesan (Yummy-Yummy!)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
10 cherrytomater
20 basilikumblade
3 pæne kyllingebryster
Salt
1 dl mel
1 æg
1 dl rasp
2 dl fintrevet parmesan
0.5 dl olivenolie
1 kugle frisk mozzarella

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Normalt kaldes retten Chicken Parmesan. Man kan også kalde den Chicken Parmigiana. Opfinderne kaldte den vist nok Pollo Alla Parmigiana for mange herrens år siden. I daglig tale kalder englænderne deres livret for Chicken Parmo, mens australierne gør livet endnu lettere for sig selv og kalder den Parmy.

Kært barn har mange navne. Og Chicken Parmesan er i dén grad er et kært barn. Opfundet af italienske immigranter i Amerika og i dag en af verdens mest elskede – og mest solgte – kyllingeretter.

I de engelsksprogede lande spiser ALLE Chicken Parmesan, og her på Spicy Twists kyllingeredaktion skal vi være de første til at indrømme, at retten da også smager forbandet godt. Vi vil faktisk vove den påstand, at alle, der holder af kylling og/eller paneret kød, vil ELSKE denne opskrift. Inklusive kræsne børn!!

Ingredienser

Antal personer:
10 cherrytomater
20 basilikumblade
3 pæne kyllingebryster
Salt
1 dl mel
1 æg
1 dl rasp
2 dl fintrevet parmesan
0.5 dl olivenolie
1 kugle frisk mozzarella
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på 225 grader

2
Færdig

Start med at køre cherrytomater og basilikumblade lynhurtigt i blenderen - det skal ende med en grov grød med hele stykker i - hæld i en sigte og pres væden fra

3
Færdig

Læg kyllingebrysterne i frysepose og bank dem til en ensartet tykkelse med en stegepande, en kagerulle eller en kødhammer

4
Færdig

Skær hvert kyllingebryst i 2 stykker - drys med lidt salt på begge sider

5
Færdig

I 3 dybe tallerkener hælder du henholdsvis mel, pisket æg samt rasp, som er blandet med halvdelen af parmesanen

6
Færdig

Dyp kyllingestykkerne grundigt i henholdsvis mel, æg og rasp/parmesan - de skal være helt dækkede

7
Færdig

Sæt olien over på en pande ved ret høj varme og steg kyllingestykkerne sprøde på begge sider - de skal have ca. 3 minutter på hver side

8
Færdig

Læg de sprøde kyllingestykker på et stykke bagepapir i et ovnfast fad og fordel ‘tomatsovsen’ ovenpå

9
Færdig

Skær mozzarellakuglen i tyndest mulige skiver og fordel oven på ‘tomatsovsen’ - slut af med at drysse resten af parmesanen over

10
Færdig

Anbring fadet med kylling midt i ovnen og bag 7-8 minutter, til osten er smeltet

Chicken Parmesan kan laves på 100’vis af måder

Fordi Chicken Parmesan er så udbredt en ret, er der naturligvis 100’vis af forskellige måder at lave den på. Men fælles for de fleste opskrifter er disse ting:

  1. Kyllingebryst paneres i en blanding af rasp og revet parmesan og steges sprødt
  2. På det sprødstegte kyllingebryst anbringes tomatsovs, mozzarella og revet parmesan
  3. Kyllingebrystet bages nu lynhurtigt ved høj varme i ovnen, til osten smelter

På en del restauranter anbringes kyllingebrystet oven på en masse tomatsovs (hvorved sprødheden forsvinder). Andre øser en masse tomatsovs oven på kyllingebrystet (hvorved sprødheden forsvinder). Nogle erstatter tomatsovsen med bechamelsovs (hvilket må være en anelse vammelt).

En dygtig, engelsk kok forslår at nøjes med at øse en smule tomatsovs oven på den sprødstegte kylling, dække med de to slags ost og bage i ovnen. Herved bevares det meste af sprødheden.

God idé! Hvis du har noget færdig tomatsovs eller har lyst til at lave den selv (brug fx opskriften fra denne ratatouille som i filmen af samme navn) – så øs et par spiseskefulde på hvert halve kyllingebryst.

Her på Spicy Twist har vi vores egen nemme, hurtige og lækre løsning: Blend nogle cherrytomater med frisk basilikum, pres væden fra – og på 5 minutter har du en superlækker ‘tomatsovs’.

Som tilbehør til Chicken Parmesan kan du servere alt fra fritter til pasta. Vi vil foreslå denne supernemme pastaret, som også vil gøre indkøbene lettere og billigere: Italiensk pasta med friske tomater og basilikum.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Autentisk græsk moussaka
forrige
Opskrift: Autentisk græsk moussaka
Nordisk kimchi med spidskål
næste
Opskrift: Nordisk kimchi med spidskål
Autentisk græsk moussaka
forrige
Opskrift: Autentisk græsk moussaka
Nordisk kimchi med spidskål
næste
Opskrift: Nordisk kimchi med spidskål

Tilføj Din Kommentar