Ingredienser
-
10 cherrytomater
-
20 basilikumblade
-
3 pæne kyllingebryster
-
Salt
-
1 dl mel
-
1 æg
-
1 dl rasp
-
2 dl fintrevet parmesan
-
0.5 dl olivenolie
-
1 kugle frisk mozzarella
Et par ord om vores opskrift
Normalt kaldes retten Chicken Parmesan. Man kan også kalde den Chicken Parmigiana. Opfinderne kaldte den vist nok Pollo Alla Parmigiana for mange herrens år siden. I daglig tale kalder englænderne deres livret for Chicken Parmo, mens australierne gør livet endnu lettere for sig selv og kalder den Parmy.
Kært barn har mange navne. Og Chicken Parmesan er i dén grad er et kært barn. Opfundet af italienske immigranter i Amerika og i dag en af verdens mest elskede – og mest solgte – kyllingeretter.
I de engelsksprogede lande spiser ALLE Chicken Parmesan, og her på Spicy Twists kyllingeredaktion skal vi være de første til at indrømme, at retten da også smager forbandet godt. Vi vil faktisk vove den påstand, at alle, der holder af kylling og/eller paneret kød, vil ELSKE denne opskrift. Inklusive kræsne børn!!
Ingredienser
10 cherrytomater | |
20 basilikumblade | |
3 pæne kyllingebryster | |
Salt | |
1 dl mel | |
1 æg | |
1 dl rasp | |
2 dl fintrevet parmesan | |
0.5 dl olivenolie | |
1 kugle frisk mozzarella |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på 225 grader |
2
Færdig
|
Start med at køre cherrytomater og basilikumblade lynhurtigt i blenderen - det skal ende med en grov grød med hele stykker i - hæld i en sigte og pres væden fra |
3
Færdig
|
Læg kyllingebrysterne i frysepose og bank dem til en ensartet tykkelse med en stegepande, en kagerulle eller en kødhammer |
4
Færdig
|
Skær hvert kyllingebryst i 2 stykker - drys med lidt salt på begge sider |
5
Færdig
|
I 3 dybe tallerkener hælder du henholdsvis mel, pisket æg samt rasp, som er blandet med halvdelen af parmesanen |
6
Færdig
|
Dyp kyllingestykkerne grundigt i henholdsvis mel, æg og rasp/parmesan - de skal være helt dækkede |
7
Færdig
|
Sæt olien over på en pande ved ret høj varme og steg kyllingestykkerne sprøde på begge sider - de skal have ca. 3 minutter på hver side |
8
Færdig
|
Læg de sprøde kyllingestykker på et stykke bagepapir i et ovnfast fad og fordel ‘tomatsovsen’ ovenpå |
9
Færdig
|
Skær mozzarellakuglen i tyndest mulige skiver og fordel oven på ‘tomatsovsen’ - slut af med at drysse resten af parmesanen over |
10
Færdig
|
Anbring fadet med kylling midt i ovnen og bag 7-8 minutter, til osten er smeltet |
Chicken Parmesan kan laves på 100’vis af måder
Fordi Chicken Parmesan er så udbredt en ret, er der naturligvis 100’vis af forskellige måder at lave den på. Men fælles for de fleste opskrifter er disse ting:
- Kyllingebryst paneres i en blanding af rasp og revet parmesan og steges sprødt
- På det sprødstegte kyllingebryst anbringes tomatsovs, mozzarella og revet parmesan
- Kyllingebrystet bages nu lynhurtigt ved høj varme i ovnen, til osten smelter
På en del restauranter anbringes kyllingebrystet oven på en masse tomatsovs (hvorved sprødheden forsvinder). Andre øser en masse tomatsovs oven på kyllingebrystet (hvorved sprødheden forsvinder). Nogle erstatter tomatsovsen med bechamelsovs (hvilket må være en anelse vammelt).
En dygtig, engelsk kok forslår at nøjes med at øse en smule tomatsovs oven på den sprødstegte kylling, dække med de to slags ost og bage i ovnen. Herved bevares det meste af sprødheden.
God idé! Hvis du har noget færdig tomatsovs eller har lyst til at lave den selv (brug fx opskriften fra denne ratatouille som i filmen af samme navn) – så øs et par spiseskefulde på hvert halve kyllingebryst.
Her på Spicy Twist har vi vores egen nemme, hurtige og lækre løsning: Blend nogle cherrytomater med frisk basilikum, pres væden fra – og på 5 minutter har du en superlækker ‘tomatsovs’.
Som tilbehør til Chicken Parmesan kan du servere alt fra fritter til pasta. Vi vil foreslå denne supernemme pastaret, som også vil gøre indkøbene lettere og billigere: Italiensk pasta med friske tomater og basilikum.