Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
- spidskommen, kakao og kanel

0 0
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g tørrede soyabønner
1 spsk. salt
3 laurbærblade
1 chili
1 rød peberfrugt
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
3 spsk. olie
3 laurbærblade
1 spsk. kakao
1 spsk. spidskommen, knust
1 spsk. korianderfrø, knust
2 kanelstænger
2 tsk. salt
3 dl vand
1 ds. flået tomat
100 g tomatpuré
Koriander til pynt

En varm, behageligt krydret ret for veganere, vegetarer - og alle andre

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Du kan få et kilo soyabønner for 28 kr. Og tænk engang, i opskriften her skal du bruge under en tredjedel, og det rækker til 4 personer! Så denne chili sin carne (der betyder chili uden kød) må siges at være billig mad.

Soyabønner er – ligesom fx kidneybønner, hvide bønner, linser og kikærter – fyldt med proteiner. I det vegetariske køkken bruger man dem i stedet for kød: Bønnerne mætter godt og giver kroppen det livsvigtige skud ‘byggeklodser’, vi alle har brug for hver dag.

Se også vores opskrift på ristede soyabønner og soyamælk.

Lige som andre typer af tørrede bønner, skal soyabønner først opblødes 10-12 timer i koldt vand, før de koges i frisk vand i mindst 40 minutter. Vi foreslår at koge soyabønnerne med laurbærblade og salt for at give dem mere umami i smagen.

Bemærk i øvrigt, at de små runde, brunlige soyabønner folder sig lidt ud og bliver gullige, når de har ligget i blød.

Den varme, behagelige krydring kommer fra kanelstænger, spidskommen, korianderfrø, laurbærblade, chili – og kakao. I Mexico, hvorfra chili con carne stammer, bruger man nemlig chokolade i retten. Den vigtigste (og sundeste) bestanddel af chokolade er kakao, så hvorfor ikke bruge det skønne brune pulver alene og slippe for sukker og mælkeindholdet i chokolade?

Som tilbehør til chili sin carne kan du med fordel servere kogt quinoa eller ris og en ordentlig skudefuld autentisk mexicansk guacamole. Samt måske en skål tortillachips og en nævefuld kolde Corona’er.

Ingredienser

Antal personer:
300 g tørrede soyabønner
1 spsk. salt
3 laurbærblade
1 chili
1 rød peberfrugt
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
3 spsk. olie
3 laurbærblade
1 spsk. kakao
1 spsk. spidskommen, knust
1 spsk. korianderfrø, knust
2 kanelstænger
2 tsk. salt
3 dl vand
1 ds. flået tomat
100 g tomatpuré
Koriander til pynt
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt soyabønnerne i blød i masser af vand i 10-12 timer – kassér vandet – kog bønnerne 40 minutter i frisk vand tilsat salt og laurbærblade - lad herefter trække, så lang tid du orker – og kassér også dette vand

2
Færdig

Hak chilien fint og snit de øvrige grøntsager i små tern

3
Færdig

Steg grøntsagerne i olien, til løgene begynder at blive blanke

4
Færdig

Tilsæt kakao og krydderier og steg med 1 minut

5
Færdig

Tilsæt soyabønner og de øvrige ingredienser (minus frisk koriander) og småkog retten 40 minutter under låg

6
Færdig

Servér chili sin carne af dybe tallerkener med et drys koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sund rodfrugtmos i ovnen
forrige
Opskrift: Sund rodfrugtmos i ovnen
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
næste
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
Opskrift: Sund rodfrugtmos i ovnen
forrige
Opskrift: Sund rodfrugtmos i ovnen
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
næste
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here