Ingredienser
-
Rodfrugtmos
-
1.2 kg rodfrugter, rengjorte
-
2 dl kogevand
-
2 spsk. olivenolie
-
2 tsk. salt
-
Krydret kød
-
2 spsk. olivenolie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 stængler blegselleri
-
2 tsk. karry
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
400 g hakket oksekød
Et par ord om vores opskrift
Pastinakker, persillerødder, selleri, kartofler, gulerødder…
Danske rodfrugter er ikke bare sunde og billige – de er også noget af det mest klimavenlige mad, du kan vælge.
Men nok så vigtigt, så smager alle de forskellige rodfrugter virkelig godt, når bare du behandler dem pænt. Faktisk bliver de hårde rødder og knolde både sødere, blødere og venligere, når du koger eller bager dem i ovnen.
I denne rodfrugtmos vælger du helt selv, hvilke rodfrugter du vil bruge. Husk blot, at gulerødder har lidt længere kogetid end de andre rodfrugter, før de er møre.
Du får en ekstra sund, men stadig virkelig lækker rodfrugtmos ved kun at blande grøntsagerne med vand, olivenolie og salt. Glem smør og mælk.
Den milde mos spredes ud over et lag krydret kød, før den ryger i ovnen. Vi foreslår at krydre det hakkede oksekød (eller svin, lam, kylling…) med karry, spidskommen og kanel – det er runde, varme krydderier, som alle kan lide. Også børn og kræsne mænd.
Vil du sætte lidt ekstra farve og smag på aftensmaden, så servér en frisk italiensk tomatsalat til din bagte rodfrugtmos.
Ingredienser
Rodfrugtmos |
|
1.2 kg rodfrugter, rengjorte | |
2 dl kogevand | |
2 spsk. olivenolie | |
2 tsk. salt | |
Krydret kød |
|
2 spsk. olivenolie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 stængler blegselleri | |
2 tsk. karry | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
400 g hakket oksekød |
Sådan gør du
1
Færdig
|
RodfrugtmosSkær rodfrugterne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt – ca. 10 minutter |
2
Færdig
|
Gem kogevandet |
3
Færdig
|
Brug håndmikseren til at findele rodfrugterne og tilsæt kogevand, olie og salt under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt |
4
Færdig
|
Krydret kødVarm olien op i en gryde og småsteg de grofthakkede grøntsager, til de bliver blanke – ca. 10 minutter |
5
Færdig
|
Steg krydderierne med 1 minut |
6
Færdig
|
Rør kødet sammen med løg og krydderier og lad det mosle rundt, til det er smuldret |
7
Færdig
|
Til sidstFordel kødet i et stort ovnfast fad og spred mosen ud henover |
8
Færdig
|
”Frisér” mosen med en gaffel, så der kommer striber i overfladen |
9
Færdig
|
Bag retten 30 minutter i en 225 grader varm ovn |