Opskrift: Sund rodfrugtmos i ovnen
med krydret kød

0 0
Opskrift: Sund rodfrugtmos i ovnen

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rodfrugtmos
1.2 kg rodfrugter, rengjorte
2 dl kogevand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
Krydret kød
2 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
2 tsk. karry
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
400 g hakket oksekød

Dejlig hverdagsmad for hele familien på en kølig vinterdag

Ingredienser

  • Rodfrugtmos

  • Krydret kød

Et par ord om vores opskrift

Del

Pastinakker, persillerødder, selleri, kartofler, gulerødder…

Danske rodfrugter er ikke bare sunde og billige – de er også noget af det mest klimavenlige mad, du kan vælge.

Men nok så vigtigt, så smager alle de forskellige rodfrugter virkelig godt, når bare du behandler dem pænt. Faktisk bliver de hårde rødder og knolde både sødere, blødere og venligere, når du koger eller bager dem i ovnen.

I denne rodfrugtmos vælger du helt selv, hvilke rodfrugter du vil bruge. Husk blot, at gulerødder har lidt længere kogetid end de andre rodfrugter, før de er møre.

Du får en ekstra sund, men stadig virkelig lækker rodfrugtmos ved kun at blande grøntsagerne med vand, olivenolie og salt. Glem smør og mælk.

Den milde mos spredes ud over et lag krydret kød, før den ryger i ovnen. Vi foreslår at krydre det hakkede oksekød (eller svin, lam, kylling…) med karry, spidskommen og kanel – det er runde, varme krydderier, som alle kan lide. Også børn og kræsne mænd.

Vil du sætte lidt ekstra farve og smag på aftensmaden, så servér en frisk italiensk tomatsalat til din bagte rodfrugtmos.

Ingredienser

Antal personer:
Rodfrugtmos
1.2 kg rodfrugter, rengjorte
2 dl kogevand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
Krydret kød
2 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
2 tsk. karry
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
400 g hakket oksekød
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rodfrugtmos

Skær rodfrugterne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt – ca. 10 minutter

2
Færdig

Gem kogevandet

3
Færdig

Brug håndmikseren til at findele rodfrugterne og tilsæt kogevand, olie og salt under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt

4
Færdig

Krydret kød

Varm olien op i en gryde og småsteg de grofthakkede grøntsager, til de bliver blanke – ca. 10 minutter

5
Færdig

Steg krydderierne med 1 minut

6
Færdig

Rør kødet sammen med løg og krydderier og lad det mosle rundt, til det er smuldret

7
Færdig

Til sidst

Fordel kødet i et stort ovnfast fad og spred mosen ud henover

8
Færdig

”Frisér” mosen med en gaffel, så der kommer striber i overfladen

9
Færdig

Bag retten 30 minutter i en 225 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Torskesalat med æg og rejer
forrige
Opskrift: Torskesalat med æg og rejer
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
næste
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
Opskrift: Torskesalat med æg og rejer
forrige
Opskrift: Torskesalat med æg og rejer
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
næste
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner

Tilføj Din Kommentar