Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
- sprød salat med risnudler

0 0
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stjerneanis
1 tsk. sichuanpeber
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. nelliker
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
500 g lammemørbrad
0.5 dl olie
Salat
400 g risnudler
1 stor rød chili (ikke for stærk)
1 glaskål
1 agurk
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
Dressing
0.5 dl soya
2 spsk. honning
2 spsk. riseddike
20 g ingefær, revet

Nihao! Du er kun halvanden times rejse fra en visit i det autentiske Kina

Ingredienser

  • Salat

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Billedet snyder lidt: Både nudlerne og de sprøde, rå grøntsager er sovset godt ind i en skøn dressing med bl.a. soya, honning og ingefær. Der er masser af smag i retten!

Lammemørbrad er en af de nemmeste udskæringer, du kan ønske dig. De små, aflange stykker kød skal ikke afpudses lige som fx oksemørbrad og svinemørbrad: Det skal bare steges i alt 6 minutter ved høj varme, have lov at hvile i 10 minutter, og så er der serveret. Senerne og fedtet på kødet er pist væk. Kan det være lettere?

Samtidig er lammemørbraden så mild i smagen, at man næsten ikke fornemmer, at der er tale om kød fra et uldet lam. Selv personer, der normalt ikke spiser lam, kan være med her.

Vi foreslår at vende lammemørbraderne i den berømte, kinesiske five spice-krydderblanding. Du kan købe blandingen færdig, men det er lige så let at lave den selv: Du knuser bare de 5 krydderier + salt til fint pulver i morteren, så er du godt på vej til Kina.

Sichuanpeber KAN erstattes med sort peber eller chiliflager, men det er ikke helt det samme. Sichuanpeber har en helt særlig, let syrlig smag og giver en pudsig prikken på tungen. Prøv at skaffe det!

Se også vores opskrifter på kinesiske teæg og dybstegt svinekød i five spice.

Du kan servere de stegte lammemørbrader med alt muligt tilbehør. Men hvorfor ikke blive i Kina og lægge det krydrede, tyndt skårne kød på toppen af skøn salat med risnudler og sprøde, rå grøntsager vendt i en hyggelig ingefærdressing?

Ingredienser

Antal personer:
1 stjerneanis
1 tsk. sichuanpeber
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. nelliker
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
500 g lammemørbrad
0.5 dl olie
Salat
400 g risnudler
1 stor rød chili (ikke for stærk)
1 glaskål
1 agurk
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
Dressing
0.5 dl soya
2 spsk. honning
2 spsk. riseddike
20 g ingefær, revet
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Knus krydderierne til pulver

2
Færdig

Tag lammemørbraderne ud af køleskabet 1 time før tilberedning, bred dem ud på en tallerken og vend i five spice-blandingen

3
Færdig

Efter mindst 1 times marinering: Varm olien op på en pande ved høj varme og steg mørbraderne 3 minutter på hver side - lad hvile 10 minutter

4
Færdig

Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken og bred dem herefter ud på en pænt fad

5
Færdig

Skær grøntsagerne i tynde stave og mundrette stykker

6
Færdig

Pisk dressingen sammen og vend grøntsagerne heri

7
Færdig

Hæld grøntsager og dressing oven på risnudlerne og slut af med lammemørbraderne, der er skåret i tynde skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
forrige
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
næste
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
forrige
Opskrift: Chili sin carne med soyabønner
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
næste
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)

Tilføj Din Kommentar