Opskrift: Gammeldags crème Chantilly – fransk dessertcreme

0 0
Opskrift: Gammeldags crème Chantilly – fransk dessertcreme

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl piskefløde
30 g flormelis
3 tsk. vaniljesukker

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Franskmændene kan bare noget med skønne smage! Her får du opskriften på en nem, hurtig og lækker hjemmelavet creme, som passer til ALLE kager og desserter. Crème Chantilly piskes sammen på fem minutter af tre helt almindelige ingredienser, og så er der serveret. Bon appetit!

Læs mere om crème Chantilly efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl piskefløde
30 g flormelis
3 tsk. vaniljesukker
3 fra 36 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle tre ingredienser i en skål på én gang

2
Færdig

Pisk, til konsistensen er cremet, men ikke helt stiv

3
Færdig

Stil på køl, indtil cremen skal bruges

Mere om crème Chantilly – fransk dessertcreme

Omkring 50 kilometer nord for Paris ligger det smukke, gamle slot Chateau de Chantilly. Her huserede i midten af 1600-tallet en kreativ køkkenchef, François Vatel, som fandt på at søde flødeskummet til slottets kager og desserter med en lille smule sukker.

Historien bliver ikke dårligere af, at den stolte kok muligvis opfandt crème Chantilly i forbindelse med et besøg af selveste solkongen, Louis XIV. Men ak – man mener, at Vatel nogle år senere begik selvmord (ved at løbe ind i et sværd), fordi hans leverandører bragte ham for pauvert et udvalg af fisk til en vigtig middag. Mad er skam en alvorlig sag.

Crème Chantilly startede måske som ganske almindeligt flødeskum (som italienerne i øvrigt tager æren for), herefter blev det til sødet flødeskum, og i dag er der så ofte tilsat vanilje. Crème Chantilly er altså en sødet vaniljecreme – som består af fløde, sukker og vanilje, der piskes sammen.

For nemheds skyld forslår vi at bruge flormelis og vaniljesukker, fordi begge dele allerede er pulveriserede og nemme at piske ud i fløden. Men selvfølgelig kan du også bruge almindeligt sukker og kornene fra en halv vaniljestang; især sidstnævnte hæver niveauet til nye højder.

Crème Chantilly er en genial dessertcreme, som passer til ALLE kager og desserter:

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

12 nemme og hurtige boller
forrige
Opskrift: 12 nemme, hurtige boller på 30 minutter
Freddy Fudpucker cocktail
næste
Opskrift: Freddy Fudpucker – suveræn tequila cocktail
12 nemme og hurtige boller
forrige
Opskrift: 12 nemme, hurtige boller på 30 minutter
Freddy Fudpucker cocktail
næste
Opskrift: Freddy Fudpucker – suveræn tequila cocktail

One Comment Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here