Ingredienser
-
2.5 dl piskefløde
-
30 g flormelis
-
3 tsk. vaniljesukker
Et par ord om vores opskrift
Franskmændene kan bare noget med skønne smage! Her får du opskriften på en nem, hurtig og lækker hjemmelavet creme, som passer til ALLE kager og desserter. Crème Chantilly piskes sammen på fem minutter af tre helt almindelige ingredienser, og så er der serveret. Bon appetit!
Læs mere om crème Chantilly efter opskriften.
Ingredienser
2.5 dl piskefløde | |
30 g flormelis | |
3 tsk. vaniljesukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle tre ingredienser i en skål på én gang |
2
Færdig
|
Pisk, til konsistensen er cremet, men ikke helt stiv |
3
Færdig
|
Stil på køl, indtil cremen skal bruges |
Mere om crème Chantilly – fransk dessertcreme
Omkring 50 kilometer nord for Paris ligger det smukke, gamle slot Chateau de Chantilly. Her huserede i midten af 1600-tallet en kreativ køkkenchef, François Vatel, som fandt på at søde flødeskummet til slottets kager og desserter med en lille smule sukker.
Historien bliver ikke dårligere af, at den stolte kok muligvis opfandt crème Chantilly i forbindelse med et besøg af selveste solkongen, Louis XIV. Men ak – man mener, at Vatel nogle år senere begik selvmord (ved at løbe ind i et sværd), fordi hans leverandører bragte ham for pauvert et udvalg af fisk til en vigtig middag. Mad er skam en alvorlig sag.
Crème Chantilly startede måske som ganske almindeligt flødeskum (som italienerne i øvrigt tager æren for), herefter blev det til sødet flødeskum, og i dag er der så ofte tilsat vanilje. Crème Chantilly er altså en sødet vaniljecreme – som består af fløde, sukker og vanilje, der piskes sammen.
For nemheds skyld forslår vi at bruge flormelis og vaniljesukker, fordi begge dele allerede er pulveriserede og nemme at piske ud i fløden. Men selvfølgelig kan du også bruge almindeligt sukker og kornene fra en halv vaniljestang; især sidstnævnte hæver niveauet til nye højder.
Crème Chantilly er en genial dessertcreme, som passer til ALLE kager og desserter:
- Frugttærter – fx marcipantærte med bær
- Frugtsalat – fx abeskøn abemad med blåbær
- Henkogte frugter – fx nemme syltede ferskner
- Brændte figner
- Brownies / chokoladekage – fx frozen raw brownie
- Alle slags trifli – fx jordbærtrifli
- Div. Desserter – fx enkel og perfekt rødgrød
One Comment Skjul kommentarer
Wow, virkelig lækker opskrift