Opskrift: Frozen raw brownie
med dadler, nødder, kakao og kaffe

0 0
Opskrift: Frozen raw brownie

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Brownie
325 g dadler
250 g hasselnødder
50 g kakaopulver
50 g kokos
20 g havregryn
1 tsk. vaniljepulver
0.5 tsk. salt
Topping
150 g dadler
1 dl stærk kaffe, afkølet
30 g kakaopulver
30 g kokosolie, smeltet
1 tsk. vaniljepulver
Pynt
10 g tørrede gojibær, hakket
10 g valnødder, hakket

Vildt lækker vegansk chokoladekage uden sukker, æg og mel - og uden bagning!

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad

Ingredienser

  • Brownie

  • Topping

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Spørgsmålet er, om du nogensinde igen gider spise en almindeligt bagt brownie, efter at du har smagt denne rå udgave – lavet på lutter sunde, veganske råvarer? Frozen raw brownie med den snaskede topping smager i hvert fald vildt godt (og ikke spor sundt).

For inspiration til denne opskrift på raw brownie skylder vi Vivi hos Foodloonies.dk en stor tak. Vi har ændret lidt på hendes blandingsforhold, tilføjet en håndfuld havregryn, byttet vand ud med kaffe og drysset med hakkede gojibær og valnødder – men dybest set er der mange ligheder mellem vores to kager.

Dadlerne er det, der gør kagen sød og sammenhængende. Nødderne er kagens mel, og her kan du som os bruge hasselnødder eller bytte dem ud med mandler eller valnødder.

Når du blender dadler, nødder og de øvrige ingredienser, er det vigtigt, at du er lidt tålmodig og lige giver dadlerne mulighed for at skille sig af med sine olier, som får dejen til at samle sig. Ellers bliver kagen rent smulder.

Køb noget ordentlig kakao (uden sukker!) og køb vaniljepulver (uden sukker!) i en god kvalitet. Det kan virkelig smages i en raw cake, altså en kage, der ikke er bagt.

Gojibær og valnødder er sund, køn og velsmagende pynt. I realiteten behøver du slet ikke pynt, og du kan da også bruge alt muligt andet: Kakaonibs, hindbærnibs, revet appelsinskal – whatever.

Nyd kagen iskold efter et par timer i fryseren. Og nyd tanken om, hvor nemt det har været at ‘bage’ kage uden brug af ovn – en frozen raw brownie er lige ud ad landevejen. Tænk, at noget så let og sundt kan smage så godt.

Faktisk er det her vores bud på verdens bedste brownie.

Ingredienser

Antal personer:
Brownie
325 g dadler
250 g hasselnødder
50 g kakaopulver
50 g kokos
20 g havregryn
1 tsk. vaniljepulver
0.5 tsk. salt
Topping
150 g dadler
1 dl stærk kaffe, afkølet
30 g kakaopulver
30 g kokosolie, smeltet
1 tsk. vaniljepulver
Pynt
10 g tørrede gojibær, hakket
10 g valnødder, hakket
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kør alle ingredienser til brownie længe på foodprocessoren - så længe, at dejen begynder at klumpe sig sammen og blive fedtet

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud på et stykke bagepapir i en form på ca. 15 x 20 cm

3
Færdig

Kør alle ingredienser til topping på foodprocessoren, til det er en jævn masse - og smør jævnt ud over dejen

4
Færdig

Sæt brownien i fryseren 2 timer, før den skal serveres

5
Færdig

Skær brownien i stykker à ca. 4 x 4 eller 5 x 5 cm, pynt hvert stykke med hakkede gojibær og valnødder og servér iskold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
forrige
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble
næste
Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
forrige
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble
næste
Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble

Tilføj Din Kommentar