Opskrift: Isruller med chokoknas & saltkaramelsovs
Supernem dessert, der skaber lykke hos både børn og voksne

0 0
Opskrift: Isruller med chokoknas & saltkaramelsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg vaniljeis
150 g mørk chokolade 70%
100 g makroner
75 g hasselnødder
2 spsk. frysetørrede hindbær
Desuden
150 g saltkaramelsovs
0.5 dl piskefløde
Hjemmelavet is
10 æg
200 g rørsukker
5 dl piskefløde
5 dl yoghurt
Hjemmelavet saltkaramelsovs
1 ds. kondenseret mælk à ca. 400 gram
Flagesalt
Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Desuden

  • Hjemmelavet is

  • Hjemmelavet saltkaramelsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Hånden på hjertet, så blev vi en smule betuttede, da vi så, hvor begejstret denne dessert blev modtaget. Spicy Twist isredaktion havde et hold venner med store teenagebørn på besøg, og de var alle sammen ellevilde. Børn og voksne. Der var nærmest helt stille i stuen, mens fade og skåle blev ryddet i ekspresfart.

Det maner jo til eftertanke, for normalt serverer vi meget mere avancerede desserter, fx den geniale italienske is gelato. Men disse simple isruller tog nok prisen som den mest populære dessert, vi nogen sinde har stillet på bordet. Hmmm….?!

Isrullerne består ganske enkelt af 1 liter vaniljeis, der skæres i 8 tykke klodser og vendes i knuste makroner, hakket mørk chokolade og nødder samt lidt frysetørrede hindbær. Herover dryppes saltkaramelsovs. Det tager altså ikke mange minutter at lave.

Skal det være VIREKLIG NEMT, så køber du en god vaniljeis i supermarkedet samt 1 glas karamelsovs. Karamelsovs på glas er lidt tyk i det, så den skal lige røres med piskefløde (det tager 1 minut), og så drysser du en smule flagesalt henover.

For en sikkerheds skyld giver vi dig lige opskrifterne på en luftig hjemmelavet flødeis (tilsæt evt. vanilje) og en supernem hjemmelavet saltkaramel. Alting smager selvfølgelig bedre, når det er hjemmelavet!

Du kan vende isrullerne i alt muligt lækkert: Knuste Dronningemandler, hakket Dumle, kokos, lakridspulver – ja, kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg vaniljeis
150 g mørk chokolade 70%
100 g makroner
75 g hasselnødder
2 spsk. frysetørrede hindbær
Desuden
150 g saltkaramelsovs
0.5 dl piskefløde
Hjemmelavet is
10 æg
200 g rørsukker
5 dl piskefløde
5 dl yoghurt
Hjemmelavet saltkaramelsovs
1 ds. kondenseret mælk à ca. 400 gram
Flagesalt
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hvis du køber isen

Skær isen i 8 tykke klodser

2
Færdig

Hak chokolade og nødder fint, knus makronerne direkte i posen

3
Færdig

Bland alt drysset på en tallerken og vend isklodserne heri - der skal presses lidt

4
Færdig

Frys isrullerne ned, uden at de rører ved hinanden - tag frem, når de skal bruges

5
Færdig

Servér med saltkaramelsovs, som lige skal røres med fløde først

6
Færdig

Hvis du laver isen selv

Pisk æggeblommer luftige med sukker

7
Færdig

Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig

8
Færdig

Bland de tre ting med yoghurten og frys ned

9
Færdig

Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning

10
Færdig

Hvis du laver saltkaramelsovsen selv

Hæld den kondenserede mælk i et ovnfast fad (fx 25 x 20 cm) – dæk tæt med stanniol

11
Færdig

Anbring fadet i et større ovnfast fad – hæld kogende vand heri, til det står halvvejs oppe af det lille fad (vandbad)

12
Færdig

Bag 3 timer midt i en 200 grader varm ovn – supplér evt. med mere kogende vand undervejs

13
Færdig

Drys med flagesalt, når karamellen tages ud af ovnen

14
Færdig

Omhæld karamellen i en skål og pisk kraftigt 1 minuts tid med et piskeris for at få en helt glat konsistens

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fettuccine Alfredo - den elskede italienske klassiker
forrige
Opskrift: Fettuccine Alfredo – den elskede italienske klassiker
Indiske røræg - anda bhurji
næste
Opskrift: Indiske røræg – anda bhurji
Fettuccine Alfredo - den elskede italienske klassiker
forrige
Opskrift: Fettuccine Alfredo – den elskede italienske klassiker
Indiske røræg - anda bhurji
næste
Opskrift: Indiske røræg – anda bhurji

Tilføj Din Kommentar