Ingredienser
-
2 spsk. honning
-
4 spsk. limesaft
-
0.5 bdt. mynte
-
100 g blåbær
-
20 vindruer
-
2 æbler
-
1 pære
-
1 banan
-
Granola til drys
Et par ord om vores opskrift
I gamle dage kunne abemad være en slags frugtsalat med henkogte frugter, der var syltet godt ind i flødeskum og drysset med masser af hakket chokolade. Det smagte bragende godt, men havde desværre en tendens til at sætte sig på sidebenene.
I dag er tiden en anden. Vi passer mere på, hvad vi putter i munden, og vi har fået ny inspiration fra den store verden. Og frem for alt har vi fået adgang til masser af friske, sunde blåbær, som giver frugtsalaten (og dig) helt ny energi.
I stedet for den fede, søde råcreme forslår vi at vende din abemad med honning, limesaft og frisk mynte. På toppen drysser vi knasende granola eller mysli – og hvorfor ikke lave din egen sunde granola med chiafrø nu, du er i gang?
Kig på listen over frugt i salaten. Er der andre frugter og bær, du hellere vil hygge dig med, så gør det. Honningmelon, vandmelon, appelsin, kiwifrugt, jordbær, hindbær, whatever.
Servér abemad med blåbær, mynte og granola til morgenmad, brunch eller dessert. Lige som på en ferie i de varme lande.
Ingredienser
2 spsk. honning | |
4 spsk. limesaft | |
0.5 bdt. mynte | |
100 g blåbær | |
20 vindruer | |
2 æbler | |
1 pære | |
1 banan | |
Granola til drys |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk honning, lime og mynte sammen i en skål |
2
Færdig
|
Tilsæt de hele blåbær og de halverede druer |
3
Færdig
|
Skær æble, pære og banan i små tern |
4
Færdig
|
Bland salaten og servér af pæne glas |
5
Færdig
|
Drys med granola ved servering |