Ingredienser
-
20 g gær
-
3.5 dl vand
-
500 g mel
-
2 spsk. olivenolie
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Du slipper ikke for hævetid, hvis du vil lave en god, hjemmelavet pizzadej. Men du kan lave dejen dagen i forvejen og stille i køleskab indtil 30-40 minutter, inden den skal bruges.
Vi har hygget os med 3 slags mel – 1/3 almindelig hvede, 1/3 durum og 1/3 spelt – men du kan sagtens bare bruge hvedemel. Eller italiensk tipo 00 pizzamel.
Et par fif: Vent med at tilsætte salt og sukker, til du har hældt melet ned til vandet med gær. Undlad at ælte dejen efter den 2. omgang hævning – her skal du blot rulle den ud på et meldækket bord. På den måde slipper du for, at dejen trækker sig sammen, mens du ruller.
Hvor lang tid skal du ælte i starten? Tja, jo længere tid, jo bedre. Men ærlig talt får du også en fin hjemmelavet pizzadej, selv om du ikke orker så meget.
Ingredienser
20 g gær | |
3.5 dl vand | |
500 g mel | |
2 spsk. olivenolie | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i |
2
Færdig
|
Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time |
3
Færdig
|
Form dejen til 4 store boller, der nu skal hæve 30 minutter |
4
Færdig
|
Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord |