Ingredienser
-
6 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. grov sennep
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Dressingen i en flæskestegssandwich har præcis den samme funktion som dressingen i en burger: Den skal give bollen et lag smørelse, så hverken bollen eller kødet føles tørt.
Dette lag smørelse skal være ret neutralt i smagen, for det er jo den sprøde, salte flæskesteg, der spiller hovedrollen, mens de sødt-syrlige syltede grøntsager rødkål og agurker spiller vigtige biroller. I dette fornemme selskab er både dressingen og bollen reduceret til næsten usynlige statister.
Uanset om du laver din flæskestegssandwich af kamsteg eller ribbensteg, kommer du uundgåeligt til at spise en større eller mindre mængde animalsk fedt. Det er fint nok, når det ikke sker for ofte – men vi synes ikke, dressingen også behøver at være fed.
Derfor foreslår vi at glemme majonæse og i stedet røre dressingen til din flæskestegssandwich af græsk yoghurt og en lille smule olie, tilsmagt med grov sennep, der står fantastisk til stegen og de syltede grøntsager.
Denne enkle, nordiske dressing til flæskestegssandwich tager under 5 minutter at røre. Hvad er der at betænke sig på?
Hvis du vil se, hvordan man bygger en rigtig flæskestegssandwich op helt fra grunden, så kig inden for i vores opskrift på flæskestegssandwich med hele svineriet.
Af denne mængde dressing får du smørelse til fire pæne flæskestegssandwich.
Ingredienser
6 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. grov sennep | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Montering af flæskestegssandwichFlæk bollerne og smør begge halvdele med dressing |
3
Færdig
|
Læg 2 halvtykke skiver steg på ’underen’ |
4
Færdig
|
Læg rigeligt med rødkål og agurkesalat på stegen |
5
Færdig
|
Mas ’overen’ på til sidst |