Ingredienser
-
0.25 rødkål (500 g), snittet fint
-
1 æble, revet
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
3 spsk. andefedt
-
3 spsk. balsamico
-
3 spsk. æblegele
-
1 spsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Når du har smagt denne hjemmelavede rødkål, vil du aldrig købe rødkål på glas mere. For det første smager den meget, meget bedre. For det anden er den billigere og sundere. Og endelig er rødkålen virkelig let at lave. 30 minutter, så er du i mål.
Vi danskere stiller ret høje, men også let modstridende krav til den rødkål, vi spiser til jul og til Mortens Aften. Den perfekte rødkål skal på én gang være mør, men også let sprød; sød, men også lidt syrlig. Præcis disse krav opfylder denne opskrift. Der er fuld balance i tekstur og smagsforhold.
Der skal en smule fedt i rødkål for at opnå den helt rigtige fornemmelse i munden. Du kan sagtens bruge 25 gram smør i stedet for fedt, men hvis du serverer andesteg, er andefedt klart bedst, og ved flæskesteg kan du bruge lidt smeltet fedt fra stegen. Fedtet kan ikke direkte smages, men rødkålen bliver for fersk, hvis du undlader det.
Du kan servere hjemmelavet rødkål som tilbehør til langtidsstegte andelår eller langtidsstegt flæskesteg og brune kartofler.
Ingredienser
0.25 rødkål (500 g), snittet fint | |
1 æble, revet | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
3 spsk. andefedt | |
3 spsk. balsamico | |
3 spsk. æblegele | |
1 spsk. sukker | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser sammen i en gryde |
2
Færdig
|
Kog kålen ved lav varme 15 minutter under låg |
3
Færdig
|
Kog kålen ved højere varme 5 minutter uden låg, så væden fordamper |