Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.25 rødkål (500 g), snittet fint
1 æble, revet
10 kardemommekapsler, de knuste korn
3 spsk. andefedt
3 spsk. balsamico
3 spsk. æblegele
1 spsk. sukker
0.5 tsk. salt

Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften

med æblegelé, balsamico og kardemomme

Rødkål skal være både mør og sprød, sød og syrlig - ikke sandt?

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du har smagt denne rødkål, vil du aldrig købe rødkål på glas mere. For det første smager den meget, meget bedre. For det anden er den billigere og sundere. Og endelig er rødkålen virkelig let at lave. 30 minutter, så er du i mål.

Vi danskere stiller ret høje, men også let modstridende krav til den rødkål, vi spiser til jul og til Mortens Aften. Den perfekte rødkål skal på én gang være mør, men også let sprød; sød, men også lidt syrlig. Præcis disse krav opfylder denne opskrift. Der er fuld balance i tekstur og smagsforhold.

Der skal en smule fedt i rødkål for at opnå den helt rigtige fornemmelse i munden. Du kan sagtens bruge 25 gram smør i stedet for fedt, men hvis du serverer andesteg, er andefedt klart bedst, og ved flæskesteg kan du bruge lidt smeltet fedt fra stegen. Fedtet kan ikke direkte smages, men rødkålen bliver for fersk, hvis du undlader det.

Du kan servere hjemmelavet rødkål som tilbehør til langtidsstegte andelår eller langtidsstegt flæskesteg og brune kartofler.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Bland alle ingredienser sammen i en gryde

2
Færdig

Kog kålen ved lav varme 15 minutter under låg

3
Færdig

Kog kålen ved højere varme 5 minutter uden låg, så væden fordamper

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Den frække pasta puttanesca
forrige
Opskrift: Den frække pasta puttanesca
Opskrift: Cremet vitello tonnato
næste
Opskrift: Cremet vitello tonnato
Opskrift: Den frække pasta puttanesca
forrige
Opskrift: Den frække pasta puttanesca
Opskrift: Cremet vitello tonnato
næste
Opskrift: Cremet vitello tonnato

Tilføj Din Kommentar