Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich
- med hele svineriet

0 0
Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sprødstegt ribbensteg
1.2 kg ribbensteg – eller kamsteg
Olie
Salt
1 spsk. spidskommen
1 spsk. korianderfrø
0.5 tsk. sort peber
Semigrove burgerboller
20 g gær
2 dl vand
1 dl græsk yoghurt
200 g hvedemel
175 g rugmel
1 tsk. salt
Æg til pensling
Rødkål
0.25 rødkål (500 g), snittet fint
1 æble, revet
3 spsk. smør
3 spsk. balsamico
3 spsk. æblegelé
1 spsk. sukker
0.5 tsk. salt
Agurkesalat
1 agurk
0.25 dl lagereddike
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 frysepose
Dressing
6 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. grov sennep
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt

Sådan laver du den perfekte flæskestegssandwich helt fra grunden

Tilhører:
  • Børnemad
  • Langtidsstegning

Ingredienser

  • Sprødstegt ribbensteg

  • Semigrove burgerboller

  • Rødkål

  • Agurkesalat

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Den gode nyhed er, at det ikke er spor svært at lave en fuldkommen perfekt flæskestegssandwich helt fra grunden. Langt bedre end dem, du kan købe i dyre domme rundt omkring og cirka på højde med Meyers legendariske pragteksemplar.

Men – det tager tid. Timer! For stegen skal jo langtidssteges. Der skal bages gode boller med bid i. Der skal koges rødkål. Laves agurkesalat. Røres en rar dressing sammen. Regn derfor med 4 timer, fra du starter, til du er i mål. Meget af tiden passer flæskestegen dog sig selv, mens du kan hygge dig med andre gøremål.

Faktisk foretrækker vi den saftigere udskæring ribbensteg frem for kamstegen (flæskestegen) med det store, en anelse tørre stykke kød i midten. Men hvis du sværger til kamsteg, kan du tilberede den på præcis samme måde – langtidsstegning – som gør, at alle slags stege bliver så saftige som muligt.

Her på Spicy Twist har vi nogle helt konkrete ønsker til en flæskestegssandwich ud over, at den skal være sprød og saftig:

  • Bollen skal yde en lille smule modstand, så den ikke klasker sammen, når du bider sammen om brød, kød, agurk og rødkål. Det klarer vi ved at blande lidt rug i dejen.
  • Dressingen må ikke være for fed og ikke for markant, for det relativt fede kød og de gode grøntsager skal have lov til at spille hovedrollerne, uden at sandwichen bliver for vammel. Grov sennep rørt ud i lidt olie og græsk yoghurt gør tricket.
  • Det møre grisekød må gerne have en smule karakter for ikke at drukne i sur-sød rødkål og agurkesalat. Her gør en anelse spidskommen og korianderfrø underværker uden på nogen måde at stjæle billedet.
  • Rødkål og agurkesalat skal smage, som mormor lavede det. Lige ud ad landevejen.

Om du vil lave die ganze Schweinerei fra grunden, eller om du vil købe dig fra nogle af de gode sager, bestemmer du helt selv. Her kommer i hvert fald opskriften på hele balladen.

Du får fire store, flotte flæskestegssandwicher ud af denne portion.

Opskrift på den bedste hjemmelavede flæskestegssandwich

Ingredienser

Antal personer:
Sprødstegt ribbensteg
1.2 kg ribbensteg – eller kamsteg
Olie
Salt
1 spsk. spidskommen
1 spsk. korianderfrø
0.5 tsk. sort peber
Semigrove burgerboller
20 g gær
2 dl vand
1 dl græsk yoghurt
200 g hvedemel
175 g rugmel
1 tsk. salt
Æg til pensling
Rødkål
0.25 rødkål (500 g), snittet fint
1 æble, revet
3 spsk. smør
3 spsk. balsamico
3 spsk. æblegelé
1 spsk. sukker
0.5 tsk. salt
Agurkesalat
1 agurk
0.25 dl lagereddike
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 frysepose
Dressing
6 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. grov sennep
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sprødstegt ribbensteg

Rids sværen omhyggeligt ved at skære hele vejen gennem det første fedtlag ned til det første kødlag - hver eneste svær skal ridses helt separat

2
Færdig

Gnid sværen med rigelig olie (det smelter af)

3
Færdig

Gnid lidt salt ned mellem alle svær

4
Færdig

Knus spidskommen, korianderfrø og peberkorn med 1 spsk. salt og gnid stegens kødside ind i blandingen

5
Færdig

Læg stegen i et ildfast fad og steg 3 timer midt i en 150 grader varm ovn

6
Færdig

Skru op til 200 grader og giv stegen 15-20 minutter ekstra

7
Færdig

Sværene skal være hårde og sprøde, når stegen er færdig

8
Færdig

Semigrove burgerboller

Rør gær og salt sammen

9
Færdig

Ælt de øvrige ingredienser i (minus æg) - dejen må gerne være en anelse fugtig

10
Færdig

Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time

11
Færdig

Lav 4 helt fladtrykte boller (ca. 12 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir

12
Færdig

Lad efterhæve lunt og tildækket 30 minutter

13
Færdig

Pensl bollerne med sammenpisket æg

14
Færdig

Bag 12-15 minutter i en 225 g varm ovn

15
Færdig

Rødkål

Bland alle ingredienser sammen i en gryde

16
Færdig

Kog kålen ved lav varme 15 minutter under låg

17
Færdig

Kog kålen ved højere varme 5 minutter uden låg, så væden fordamper

18
Færdig

Agurkesalat

Riv agurken på slidsen af dit rivejern eller skær i tynde skiver

19
Færdig

Læg skiverne i fryseposen og fyld eddike, sukker og salt ved

20
Færdig

Ryst posen grundigt, vent mindst 30 minutter og hæld vandet fra

21
Færdig

Dressing

Rør alle ingredienser sammen

22
Færdig

Montering

Flæk bollerne og smør begge halvdele med dressing

23
Færdig

Læg 2 halvtykke skiver steg på ’underen’

24
Færdig

Læg rigeligt med rødkål og agurkesalat på stegen

25
Færdig

Mas ’overen’ på til sidst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Koldhævede boller med selleri
forrige
Opskrift: Koldhævede boller med selleri
Opskrift: Hjemmelavet za’atar
næste
Opskrift: Hjemmelavet za’atar
Opskrift: Koldhævede boller med selleri
forrige
Opskrift: Koldhævede boller med selleri
Opskrift: Hjemmelavet za’atar
næste
Opskrift: Hjemmelavet za’atar

Tilføj Din Kommentar