Ingredienser
-
0.5 l kogende vand
-
300 g frosne edamamebønner
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1.5 tsk. olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Edamamebønner med salt og chili er en hurtig og sund snack – eller et lækkert mættende mellemmåltid, når den lille sult melder sig. Edamamebønner med salt og chili er også genialt tilbehør til hjemmelavet sushi sammen med fx tangsalat og syltet ingefær. Det er dejligt nem snack: Du kan lave en skålfuld edamamebønner med salt og chili på 10 minutter.
Læs mere om edamamebønner med salt og chili efter opskriften.
Ingredienser
0.5 l kogende vand | |
300 g frosne edamamebønner | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1.5 tsk. olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld de frosne edamamebønner i en gryde med lidt kogende vand |
2
Færdig
|
Giv bønnerne et opkog, sluk for varmen og lad trække 3 minutter |
3
Færdig
|
Knus salt og chiliflager til pulver |
4
Færdig
|
Hæld vandet fra edamamebønnerne og vend dem med olien |
5
Færdig
|
Vend bønnerne i salt/chiliblandingen |
6
Færdig
|
Servér i en fin skål |
Mere om edamamebønner med salt og chili
Edamamebønner med salt og chili er en genial snack, hvis du hellere vil servere noget sundt for dine gæster end en skålfuld chips eller cocktailpølser i svøb.
Edamamebønner med salt og chili er også en himmerigsmundfuld som sundt mellemmåltid, som en hurtig slankefrokost og som tilbehør til hjemmelavet sushi som supplement til den obligatoriske tangsalat.
Edamamebønner med salt og chili tager højst 10 minutter at lave:
- Hæld de frosne edamamebønner i kogende vand
- Giv et opkog og lad trække 3 minutter
- Vend bønnerne med olie, salt og chili
Er edamamebønner sunde?
Ja, edamamebønner er overvejende sunde, fordi de giver dig en masse nyttigt protein, gode kostfibre, sundt fedt, diverse vitaminer og mineraler. Dog indeholder edamamebønner (som er umodne soyabønner) planteøstrogener og bør derfor ikke spises i store mængder hver dag; men hvem gør dog det?