Opskrift: Yakitori – japanske grillspyd med oksekød

0 0
Opskrift: Yakitori – japanske grillspyd med oksekød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g mørt oksekød
1 bdt. forårsløg
Marinade
4 spsk. soya
2 spsk. olie
1 spsk. riseddike (eller æbleeddike)
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. sukker
1 fed hvidløg, revet
10 g ingefær, revet

Populær japansk streetfood, der smager usandsynlig godt

Ingredienser

  • Marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

De små yakitori-spyd er måske Japans mest populære fastfood. Du kan få yakitori overalt i Den Opgående Sols Rige – som streetfood, i restauranter og i særlige yakitori-shops i underetagen af stormagasinerne.

Yaki kommer af ordet yaku, der betyder grille eller bage. Tori betyder fugl eller kylling. Så yakitori er grillet kylling.

I dag er yakitori dog så populært, at der også findes varianter med andre slags grillet kød og/eller grønt.

Dagens opskrift på yakitori kombinerer marineret oksekød og små stykker forårsløg. Efter et par timers marinering (eller mere) og ca. 6 minutters grillning står du med en usandsynligt velsmagende snack / appetizer. Lige til at hapse til et glas vin eller en drink før maden.

Vi skar et par entrecote-bøffer ud i små stykker, men du kan bruge alle slags mørt kød. Mørbrad, filet, bavette. Og naturligvis kylling, gris, lam…

Om spydene

Spydene skal være ret små, og det skal kødstykkerne også. I Japan er bambuspindene som regel 15 cm lange, heraf fylder kødet 10 cm, mens de 5 cm er til at gribe om, når spyddene skal vendes.

Husk at lægge spyddene i vand 1 time, inden de skal bruges, så de ikke forkuller på grillen.

Yakitori i ovn

Har du ikke adgang til en udendørs grill, kan du også grille yakitori i ovnen. Skru ovnen op til grillvarme (275 grader), placér yakitori-spyddene på en bageplade foret med sølvpapir midt i ovnen og giv dem ca. 3 minutter, tag ud og vend, og giv dem 3 minutter på den anden side.

Ingredienser

Antal personer:
400 g mørt oksekød
1 bdt. forårsløg
Marinade
4 spsk. soya
2 spsk. olie
1 spsk. riseddike (eller æbleeddike)
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. sukker
1 fed hvidløg, revet
10 g ingefær, revet
3 fra 19 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern fedt og sener og skær det regulære kød i små tern (2,5 x 2,5 cm)

2
Færdig

Hæld ingredienserne til marinade i en frysepose, hæld kødet oveni og bland godt rundt

3
Færdig

Lad kødet marinere mindst 2 timer (gerne mere) i køleskabet - husk at tage det ud i stuetemperatur 1 time før tilberedning

4
Færdig

Sæt kødet på korte spyd med 1 lille stykke forårsløg for hver 2 stykker kød

5
Færdig

Grill yakitori-spyddene ca. 3 minutter på hver side på direkte varme

6
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Spicy-thai-salat-med-kylling-larb-gai
forrige
Opskrift: Spicy thai salat med kylling – larb gai
Squash-pasta-zucchini-noodles-med-aubergine-bolognese
næste
Opskrift: Squashpasta / zucchini noodles
Spicy-thai-salat-med-kylling-larb-gai
forrige
Opskrift: Spicy thai salat med kylling – larb gai
Squash-pasta-zucchini-noodles-med-aubergine-bolognese
næste
Opskrift: Squashpasta / zucchini noodles

Tilføj Din Kommentar