Ingredienser
-
200 g tun i sushikvalitet
-
0.5 glaskål
-
Soya
-
Wasabi
Et par ord om vores opskrift
Sashimi er i sin mest simple form rå fisk eller råt kød, som – lige som sushi – dyppes i en blanding af soya og den stærke, japanske peberrod, wasabi.
Retten kan udvides med diverse rå grøntsager, en citrus- og soyabaseret ponzu-sovs, ristet sesam og syltet ingefær.
Men hvorfor ikke lade de gode basisråvarer tale for sig selv? Den rå tun, den salte soya, den tårefremkaldende wasabi… Vi tilføjer lidt frisk sprødhed i form af revet glaskål. That’s it. Det tager max. 10 minutter at sætte på bordet.
Ingredienser
200 g tun i sushikvalitet | |
0.5 glaskål | |
Soya | |
Wasabi |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær tunen ud i tynde skiver og anret dekorativt på tallerkner |
2
Færdig
|
Læg en lille håndfuld groftrevet glaskål ved siden af eller under tunen |
3
Færdig
|
Giv hver gæst 3-4 spiseskefulde soya (fx i et æggebæger) og en lille klat wasabi, som hver især selv blander ved bordet og dypper fisken i |