Opskrift: Grillet japansk aubergine – yaki nasu
- med frisk ingefær, forårsløg og soya

0 0
Opskrift: Grillet japansk aubergine – yaki nasu

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 japanske auberginer
30 g ingefær, groft revet
2 forårsløg, toppene
Soya
Chiliflager

Ustyrligt delikat lille appetizer eller side dish

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det japanske køkken er et eventyr af små, delikate retter, ofte bestående af ganske sunde råvarer, omhyggeligt tilberedt og sirligt anrettet.

Derfor er det en stor skam, at vi i Danmark næsten kun kender til sushi, ramen og misosuppe. Den opgående sols rige byder på et væld af andre retter, der smager mindst lige så godt.

Lykkeligvis er nogle grønthandlere og supermarkeder begyndt at importere de særlige japanske auberginer. De er tynde og aflange, ligner nærmest lyslilla, forvoksede frankurterpølser. Disse japanske auberginer kan der komme en ustyrligt lækker, lille ret ud af.

Yaki nasu betyder faktisk bare grillet aubergine på japansk. Vi er nødt til at lave en tillempet version af den originale japanske opskrift, blandt andet fordi vi ikke har de særlige bonito-flager (tørret tun), som giver retten mere umami. Vi råder også kun over en ganske almindelig soya til at dryppe over, mens japanere naturligvis bruger en specialsoya, som vi aldrig har hørt om.

Men bare rolig, vores danske udgave af yaki nasu smager rigeligt godt alligevel. Du kan bruge retten som en lille appetizer, som en meget let forret eller ’bare’ som en vegetarisk side dish, når du serverer en grøn buffet eller en omgang hjemmelavet sushi.

Se også vores opskrift på hjemmelavede sushiris.

Ingredienser

Antal personer:
3 japanske auberginer
30 g ingefær, groft revet
2 forårsløg, toppene
Soya
Chiliflager
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på grill (275 grader)

2
Færdig

Prik en masse huller i auberginerne med en gaffel

3
Færdig

Sæt auberginerne midt i ovnen og grill 5 minutter - vend dem og grill 5 minutter mere

4
Færdig

Køl af længe nok til, at du kan pille skindet af auberginerne

5
Færdig

Skær auberginerne i stykker á 5-6 cm

6
Færdig

Anret på et pænt fad, drys med revet ingefær og tynde skiver løgtop

7
Færdig

Dryp med lidt soya og drys en smule chiliflager over til sidst

8
Færdig

Servér varme, lunkne eller kolde - gerne med spisepinde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kransekagemesterens kransekage
forrige
Opskrift: Kransekagemesterens kransekage
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
næste
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
Opskrift: Kransekagemesterens kransekage
forrige
Opskrift: Kransekagemesterens kransekage
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
næste
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde

Tilføj Din Kommentar