Ingredienser
-
3 japanske auberginer
-
30 g ingefær, groft revet
-
2 forårsløg, toppene
-
Soya
-
Chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Det japanske køkken er et eventyr af små, delikate retter, ofte bestående af ganske sunde råvarer, omhyggeligt tilberedt og sirligt anrettet.
Derfor er det en stor skam, at vi i Danmark næsten kun kender til sushi, ramen og misosuppe. Den opgående sols rige byder på et væld af andre retter, der smager mindst lige så godt.
Lykkeligvis er nogle grønthandlere og supermarkeder begyndt at importere de særlige japanske auberginer. De er tynde og aflange, ligner nærmest lyslilla, forvoksede frankurterpølser. Disse japanske auberginer kan der komme en ustyrligt lækker, lille ret ud af.
Yaki nasu betyder faktisk bare grillet aubergine på japansk. Vi er nødt til at lave en tillempet version af den originale japanske opskrift, blandt andet fordi vi ikke har de særlige bonito-flager (tørret tun), som giver retten mere umami. Vi råder også kun over en ganske almindelig soya til at dryppe over, mens japanere naturligvis bruger en specialsoya, som vi aldrig har hørt om.
Men bare rolig, vores danske udgave af yaki nasu smager rigeligt godt alligevel. Du kan bruge retten som en lille appetizer, som en meget let forret eller ’bare’ som en vegetarisk side dish, når du serverer en grøn buffet eller en omgang hjemmelavet sushi.
Ingredienser
3 japanske auberginer | |
30 g ingefær, groft revet | |
2 forårsløg, toppene | |
Soya | |
Chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på grill (275 grader) |
2
Færdig
|
Prik en masse huller i auberginerne med en gaffel |
3
Færdig
|
Sæt auberginerne midt i ovnen og grill 5 minutter - vend dem og grill 5 minutter mere |
4
Færdig
|
Køl af længe nok til, at du kan pille skindet af auberginerne |
5
Færdig
|
Skær auberginerne i stykker á 5-6 cm |
6
Færdig
|
Anret på et pænt fad, drys med revet ingefær og tynde skiver løgtop |
7
Færdig
|
Dryp med lidt soya og drys en smule chiliflager over til sidst |
8
Færdig
|
Servér varme, lunkne eller kolde - gerne med spisepinde |