Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
med avocado, dild og koriander

Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Ris
1 portion De ultimative sushiris
Tang
10 tangplader til sushi
Smørelse
4 avocadoer
1 lime, saften
0.5 tsk. salt
Peber
Fyld
600 g rå fisk (fx laks, tun, fast hvid fisk, rejer)
3 gulerødder
1 agurk
3 forårsløg
3 grønne asparges
2 stængler blegselleri
1 bdt. dild
1 bdt. koriander
1 bdt. purløg
Pynt
Lakserogn
Sesamfrø i forskellige smagsvarianter
Dyppelse
Japansk soya
Wasabi-pulver

Du kan nemt selv lave makiruller, der er meget lækrere end sushirestauranternes dyre tilbud

Ingredienser

  • Ris

  • Tang

  • Fyld

  • Pynt

  • Dyppelse

Et par ord om vores opskrift

Del

Makiruller er for de fleste danskere den største fornøjelse ved at spise sushi. Makiruller har flere spændende smage end fx nigiri, der primært består af ris og rå fisk.

Selve kunsten at rulle makirullerne får du IKKE i denne opskrift. Det kan du nemt finde på Youtube, hvor der er fremragende videoer om at lave sine egne inside/out- og outside/in-ruller. Dybest set kræver det ‘bare’ en rullemåtte af bambus og lidt fingersnilde.

Til gengæld får du her en nyttig indkøbsliste over gode sager, som du kan fylde i dine makiruller, så de bliver endnu bedre end dem, du kan købe i de dyre sushirestauranter.

En af hemmelighederne bag en vellykket makirulle er at undgå fed majonæse og meget ‘blege’ smage, som bliver intetsigende i mødet med den sarte fisk og de neutrale ris. Fyldet skal have lidt kant – men selvfølgelig ikke mere, end at også sushiglade børn stadig kan være med.

En let syrlig avocadocreme og nogle friske krydderurter gør hele forskellen. Pludselig står du med et par fade makiruller fulde af spændende smage.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Kog sushiris i god tid, så de er kolde

2
Færdig

Tjek på Youtube, hvordan du laver makiruller - inside/out og outside/in

3
Færdig

Mos avocadoer med lime, salt og peber, så har du en god smørelse

4
Færdig

Skær fisk og grønt i tynde, aflange stave - fisk lidt tykkere end grønt

5
Færdig

Mens fisken skal være rå, skal evt. rejer være let kogte

6
Færdig

Herefter er rækkefølgen: Tang > ris > smørelse > fisk > grønt > krydderurt

7
Færdig

Du kan blande fisk, grønt og krydderurt på kryds & tværs for at få forskellige smagsudgaver

8
Færdig

De færdige ruller kan rulles i sesamfrø efter lyst samt evt. pyntes med lakserogn

9
Færdig

Wasabi-pulver blandes med nogle få dråber vand, så det samler sig lige som ler

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Thai-inspireret skaldyrssalat
forrige
Opskrift: Thai-inspireret skaldyrssalat
Opskrift: Torsk med lynhurtig sennepssovs
næste
Opskrift: Torsk med lynhurtig sennepssovs
Opskrift: Thai-inspireret skaldyrssalat
forrige
Opskrift: Thai-inspireret skaldyrssalat
Opskrift: Torsk med lynhurtig sennepssovs
næste
Opskrift: Torsk med lynhurtig sennepssovs

Tilføj Din Kommentar