Opskrift: Fasan som udsøgt paté
med cognac, salvie og enebær

0 0
Opskrift: Fasan som udsøgt paté

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 fasaner, flåede eller plukkede
400 g hakket svinekød
1 stort løg, revet
2 fed hvidløg, knust
1 dl piskefløde
1 dl havregryn
2 spsk. cognac
2 spsk. salvie, hakket eller tørret
6 enebær, knust
1 tsk. salt
Peber
1 pk. bacon i skiver

Vild forkælelse af dine gæster til frokost eller aftensmad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi danskere spiser alt for lidt vildt. De skønne dyr og fugle lever et godt liv i naturen rundt omkring os, og når jægerne på ansvarlig vis tynder ud i bestanden, er der ikke langt fra jord til bord. Mere bæredygtigt kød kan vi næsten ikke spise.

Men så er der jo dét med smagen og tilberedningen… Smager det ikke frygtelig VILDT? Og er det ikke enormt besværligt at tilberede? Svarene er: Nej. Og nej. Denne opskrift på fasanpaté eller fasanterrine vil vise dig, hvor godt fasan kan smage, og hvor let fuglen er at lave.

Vi blander fasankødet med hakket gris. Du kunne også bruge kalv/flæsk. Vi smager til med enebær, salvie og cognac. Enebærrene er et must, men salvien kunne sagtens være timian, og calvados, armagnac eller en tør sherry kunne uden problemer erstatte cognacen.

Du kan med stor succes sætte en kold fasanpate på frokostbordet – eller en lun paté på middagsbordet. Pateen er lys, mild og god i smagen og vil nyde at komme i godt selskab med fx smørstegte æbler, ribsgelé eller syltede asier.

Ingredienser

Antal personer:
2 fasaner, flåede eller plukkede
400 g hakket svinekød
1 stort løg, revet
2 fed hvidløg, knust
1 dl piskefløde
1 dl havregryn
2 spsk. cognac
2 spsk. salvie, hakket eller tørret
6 enebær, knust
1 tsk. salt
Peber
1 pk. bacon i skiver
3 fra 16 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug fingre og kniv til at flå mest muligt kød af fasanerne

2
Færdig

Ca. ¼ af kødet skærer du i tynde skiver og blander med lidt salt

3
Færdig

Resten af det bløde kød hakker du med en skarp kniv på spækkebrættet eller i foodprocessoren

4
Færdig

Rør det hakkede fasankød med de øvrige ingredienser (minus bacon)

5
Færdig

Smør en aflang rugbrødsform eller kageform med olie og fór bund og sider med baconskiver lagt på tværs

6
Færdig

Læg halvdelen af farsen på baconskiverne

7
Færdig

Læg de tynde skiver af fasan i et lag ovenpå

8
Færdig

Slut af med resten af farsen

9
Færdig

Bag fasanpateen 1 time nederst i en 175 grader varm ovn

10
Færdig

Lad pateen samle sig 15 minutter i formen og vend den så ud på et fad

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ny, lækker variant af råkostsalat
forrige
Opskrift: Ny, lækker variant af råkostsalat
Opskrift: Marokkansk kalkungryde
næste
Opskrift: Marokkansk kalkungryde
Opskrift: Ny, lækker variant af råkostsalat
forrige
Opskrift: Ny, lækker variant af råkostsalat
Opskrift: Marokkansk kalkungryde
næste
Opskrift: Marokkansk kalkungryde

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here