Opskrift: Marokkansk kalkungryde
med appelsin, kardemomme og kanel

0 0
Opskrift: Marokkansk kalkungryde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
20 g ingefær, revet
20 kardemommekapsler, de knuste korn
1 spsk. sukker
2 tsk. paprika
2 tsk. kanel
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 dl appelsinsaft
1 ds. flåede tomater
1 glaskål, i små tern
400 g kalkunbryst, i tern
50 g rå jordnødder
50 g gule jumborosiner
Evt. mynte

De venlige, varme krydderier sender dig direkte til Nordafrika

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kan du holde på en hemmelighed…? Marokkanere vil helt sikkert rynke på næsen af kalkun i denne opskrift og kræve kylling eller lam i stedet for; men pyt. Du bestemmer selv, hvilken type kød du bruger, bare det kan blive mørt på 15 minutter.

Foretrækker du retten vegetarisk/vegansk, kan du uden problemer erstatte de 400 g kalkunbryst med den samme mængde kikærter.

Vi foreslår at spise retten med bulgur (couscous): 4 dl bulgur bringes i kog med 6 dl vand og et nip salt. Kogetid 10 minutter, hviletid 10 minutter. Du kan også servere ris til. Eller pasta. Eller kartoffelmos.

Alternativer: Marokkansk kalkungryde smager allerbedst med friskpresset appelsinsaft i. Men du kan også bruge appelsinjuice på karton. Eller saften af en halv citron. Ligeledes kan du udskifte de gule jumborosiner med almindelige rosiner – eller hakkede abrikoser. Og ristede nødder eller mandler kan sagtens bruges i stedet for ristede jordnødder.

Marokkansk kalkungryde er så lækker og eksotisk, at du sagtens kan servere den som weekendmad eller festmad i en snæver vending. I givet fald kan du servere en fræk fennikelsalat til. Og en kop sødet myntete, hvis du vil overraske gæsterne totalt!

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
20 g ingefær, revet
20 kardemommekapsler, de knuste korn
1 spsk. sukker
2 tsk. paprika
2 tsk. kanel
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 dl appelsinsaft
1 ds. flåede tomater
1 glaskål, i små tern
400 g kalkunbryst, i tern
50 g rå jordnødder
50 g gule jumborosiner
Evt. mynte
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op og steg løg og hvidløg blanke ganske langsomt - mindst 10 minutter

2
Færdig

Tilsæt krydderierne og steg med 2-3 minutter ved lidt højere varme - det skal dufte kraftigt

3
Færdig

Tilsæt appelsin, tomat, glaskål og kalkun og småkog under låg i 15 minutter

4
Færdig

Rist imens jordnødderne på en hed pande, til de begynder at blive lysebrune

5
Færdig

Servér retten med bulgur (couscous), et drys ristede jordnødder, gule rosiner og måske lidt hakket mynte

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fasan som udsøgt paté
forrige
Opskrift: Fasan som udsøgt paté
Opskrift: Linsesalat med bagt butternut squash
næste
Opskrift: Linsesalat med bagt butternut squash
Opskrift: Fasan som udsøgt paté
forrige
Opskrift: Fasan som udsøgt paté
Opskrift: Linsesalat med bagt butternut squash
næste
Opskrift: Linsesalat med bagt butternut squash

Tilføj Din Kommentar