Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 løg, finthakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
20 g ingefær, revet
-
20 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 spsk. sukker
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. kanel
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 dl appelsinsaft
-
1 ds. flåede tomater
-
1 glaskål, i små tern
-
400 g kalkunbryst, i tern
-
50 g rå jordnødder
-
50 g gule jumborosiner
-
Evt. mynte
Et par ord om vores opskrift
Kan du holde på en hemmelighed…? Marokkanere vil helt sikkert rynke på næsen af kalkun i denne opskrift og kræve kylling eller lam i stedet for; men pyt. Du bestemmer selv, hvilken type kød du bruger, bare det kan blive mørt på 15 minutter.
Foretrækker du retten vegetarisk/vegansk, kan du uden problemer erstatte de 400 g kalkunbryst med den samme mængde kikærter.
Vi foreslår at spise retten med bulgur (couscous): 4 dl bulgur bringes i kog med 6 dl vand og et nip salt. Kogetid 10 minutter, hviletid 10 minutter. Du kan også servere ris til. Eller pasta. Eller kartoffelmos.
Alternativer: Marokkansk kalkungryde smager allerbedst med friskpresset appelsinsaft i. Men du kan også bruge appelsinjuice på karton. Eller saften af en halv citron. Ligeledes kan du udskifte de gule jumborosiner med almindelige rosiner – eller hakkede abrikoser. Og ristede nødder eller mandler kan sagtens bruges i stedet for ristede jordnødder.
Marokkansk kalkungryde er så lækker og eksotisk, at du sagtens kan servere den som weekendmad eller festmad i en snæver vending. I givet fald kan du servere en fræk fennikelsalat til. Og en kop sødet myntete, hvis du vil overraske gæsterne totalt!
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 løg, finthakket | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
20 g ingefær, revet | |
20 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 spsk. sukker | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. kanel | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 dl appelsinsaft | |
1 ds. flåede tomater | |
1 glaskål, i små tern | |
400 g kalkunbryst, i tern | |
50 g rå jordnødder | |
50 g gule jumborosiner | |
Evt. mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op og steg løg og hvidløg blanke ganske langsomt - mindst 10 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt krydderierne og steg med 2-3 minutter ved lidt højere varme - det skal dufte kraftigt |
3
Færdig
|
Tilsæt appelsin, tomat, glaskål og kalkun og småkog under låg i 15 minutter |
4
Færdig
|
Rist imens jordnødderne på en hed pande, til de begynder at blive lysebrune |
5
Færdig
|
Servér retten med bulgur (couscous), et drys ristede jordnødder, gule rosiner og måske lidt hakket mynte |