Opskrift: Flanksteak på pande
med varmt hvidløgssmør

0 0
Opskrift: Flanksteak på pande

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g flanksteak
Salt
3 spsk. olie
20 g smør
Peber
Varmt hvidløgssmør
50 g smør
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. esdragon, tørt eller frisk hakket
1 citron, skallen

Mørt og saftigt kød toppet med lækkert hvidløgssmør

Ingredienser

  • Varmt hvidløgssmør

Et par ord om vores opskrift

Del

Flanksteak er en af de billigere udskæringer på oksen. Det er den, fordi det ikke er dyrets møreste stykke kød. Men bare rolig, du kan selv gøre meget for, at kødet bliver både mørt og saftigt.

Her kommer 5 nyttige tips til at opnå en perfekt mør flanksteak:

  1. Temperatur. Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og giv det lidt salt
  2. Luk kødporer. Steg kødet 1 minut på hver side på tør pande ved høj varme
  3. Stegetid. Skru ned for varmen til middel, tilsæt smør og olie og steg 5 minutter på hver side
  4. Hvile. Lad kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt
  5. Udskæring. Skær kødet i tynde skiver på skrå lige som laks

Du kan også tilberede flanksteak i ovn. Stegetiden er ca. 15 minutter ved 180 grader.

Vi valgte at bruge ovnen til noget helt andet. Som tilbehør til vores flanksteak serverede vi rodfrugtefritter i ovn, en salat med tomat, forårsløg og glaskål samt stegte svampe.

Over kødet hældte vi varmt hvidløgssmør, som består af smør og hvidløg stegt på panden og bagefter blandet med masser af esdragon og citron. Gosh, hvor smagte det godt.

Ingredienser

Antal personer:
500 g flanksteak
Salt
3 spsk. olie
20 g smør
Peber
Varmt hvidløgssmør
50 g smør
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. esdragon, tørt eller frisk hakket
1 citron, skallen
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og giv det lidt salt på begge sider

2
Færdig

Steg kødet 1 minut på hver side på tør pande ved høj varme

3
Færdig

Skru ned for varmen til middel, tilsæt smør og olie og steg 5 minutter på hver side

4
Færdig

Lad kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt

5
Færdig

Skær kødet i tynde skiver på skrå lige som laks og kværn lidt peber over

6
Færdig

Hvidløgssmørret tager 2-3 minutter at lave:
Steg smør og knust hvidløg, til hvidløget bliver lysebrunt
Tag panden af varmen og rør esdragon og citronskal i
Øs hvidløgssmørret over kødet og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ægte italiensk calzone - indbagt pizza
forrige
Opskrift: Ægte italiensk calzone – indbagt pizza
Opskrift: 20 sprøde mandel-vafler til is
næste
Opskrift: 20 sprøde mandel-vafler til is
Opskrift: Ægte italiensk calzone - indbagt pizza
forrige
Opskrift: Ægte italiensk calzone – indbagt pizza
Opskrift: 20 sprøde mandel-vafler til is
næste
Opskrift: 20 sprøde mandel-vafler til is

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here