Ingredienser
-
500 g flanksteak
-
Salt
-
3 spsk. olie
-
20 g smør
-
Peber
-
Varmt hvidløgssmør
-
50 g smør
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. esdragon, tørt eller frisk hakket
-
1 citron, skallen
Et par ord om vores opskrift
Flanksteak er en af de billigere udskæringer på oksen. Det er den, fordi det ikke er dyrets møreste stykke kød. Men bare rolig, du kan selv gøre meget for, at kødet bliver både mørt og saftigt.
Her kommer 5 nyttige tips til at opnå en perfekt mør flanksteak:
- Temperatur. Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og giv det lidt salt
- Luk kødporer. Steg kødet 1 minut på hver side på tør pande ved høj varme
- Stegetid. Skru ned for varmen til middel, tilsæt smør og olie og steg 5 minutter på hver side
- Hvile. Lad kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt
- Udskæring. Skær kødet i tynde skiver på skrå lige som laks
Du kan også tilberede flanksteak i ovn. Stegetiden er ca. 15 minutter ved 180 grader.
Vi valgte at bruge ovnen til noget helt andet. Som tilbehør til vores flanksteak serverede vi rodfrugtefritter i ovn, en salat med tomat, forårsløg og glaskål samt stegte svampe.
Over kødet hældte vi varmt hvidløgssmør, som består af smør og hvidløg stegt på panden og bagefter blandet med masser af esdragon og citron. Gosh, hvor smagte det godt.
Ingredienser
500 g flanksteak | |
Salt | |
3 spsk. olie | |
20 g smør | |
Peber | |
Varmt hvidløgssmør |
|
50 g smør | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. esdragon, tørt eller frisk hakket | |
1 citron, skallen |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og giv det lidt salt på begge sider |
2
Færdig
|
Steg kødet 1 minut på hver side på tør pande ved høj varme |
3
Færdig
|
Skru ned for varmen til middel, tilsæt smør og olie og steg 5 minutter på hver side |
4
Færdig
|
Lad kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt |
5
Færdig
|
Skær kødet i tynde skiver på skrå lige som laks og kværn lidt peber over |
6
Færdig
|
Hvidløgssmørret tager 2-3 minutter at lave: |