Ingredienser
-
4 store skiver osso buco
-
4 laurbærblade
-
2 tsk. salt
-
Peber
-
1 kg nye kartofler
-
4 gulerødder
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. asparges
-
Esdragonsovs
-
6 dl kogevand fra kødet
-
1 dl piskefløde
-
3 spsk. majsstivelse
-
6 spsk. vand
-
3 spsk. esdragon, frisk eller tørret
Et par ord om vores opskrift
Osso buco er nok den udskæring på koen, der smager allerbedst. Når skank-kødet og de runde, marvfyldte ben har fået lov at hygge sig god tid i kogende vand og krydderier, står man pludselig med noget kød og en sky så fyldt med smag, at man er ved at gå bagover.
Så hvorfor er det lige, at vi har besluttet kun at bruge osso buco i efterårets og vinterens simreretter? Det er en helt forkert beslutning – osso buco kan bruges hele året!
Se også vores opskrift på osso buco som sommermad.
Når du kombinerer mørt osso buco-kød med nye kartofler, asparges, gulerødder, forårsløg og en sovs af det gode kogevand, lidt fløde og esdragon – ja, så får du en gryderet så usandsynligt velsmagende, at du vil blive overrasket.
Du kan naturligvis putte alle mulige yndlingsgrøntsager i denne forårsgryde. Og du kan lave den på alle tidspunkter af året, hvis du kan acceptere, at nye kartofler og friske asparges ikke lige er tilgængelige.
Du kan også erstatte esdragon med fx persille. Alt kan lade sig gøre. Bare du lover at bruge osso buco i dine gryderetter hele året.
Ingredienser
4 store skiver osso buco | |
4 laurbærblade | |
2 tsk. salt | |
Peber | |
1 kg nye kartofler | |
4 gulerødder | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. asparges | |
Esdragonsovs |
|
6 dl kogevand fra kødet | |
1 dl piskefløde | |
3 spsk. majsstivelse | |
6 spsk. vand | |
3 spsk. esdragon, frisk eller tørret |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær osso buco i små tern, gem marvbenene og kassér senerne |
2
Færdig
|
Sæt osso buco og marvben over i vand, der lige dækker, og skum vandet, når det kommer i kog |
3
Færdig
|
Tilsæt laurbærblade, salt og peber og kog ved svag varme under låg 1,5 time |
4
Færdig
|
Når der er en halv times kogetid tilbage, er det tid til grøntsagerne, der først skal renses |
5
Færdig
|
Sæt de nye kartofler over i en ny gryde med letsaltet vand, der lige dækker |
6
Færdig
|
Når kartoflerne har kogt 5 minutter, tilsætter du gulerødder i grove tern |
7
Færdig
|
Når kartoflerne har kogt 9 minutter, tilsætter du forårsløg og asparges i grove stykker og koger med 1 minut |
8
Færdig
|
Sluk blusset, hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem dampe færdig under låg |
9
Færdig
|
Fisk kødet op, mål kogevand fra kødet af og bring i kog sammen med piskefløde |
10
Færdig
|
Ryst majsstivelse og vand sammen og pisk i sovsen |
11
Færdig
|
Lad sovsen småkoge et par minutter under omrøring, til den tykner |
12
Færdig
|
Vend kød og grøntsager i sovsen og varm igennem |
13
Færdig
|
Rør esdragon i sovsen og servér rygende varm |