Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g kartofler
3 porrer
200 g cherrytomater
75 g sorte oliven uden sten
1 bdt. persille
8 æg
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn

med porrer, tomater og oliven

Spansk tortilla med masser af lækkert fyld

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den pragtfulde spanske tapas-klassiker tortilla (ikke at forveksle med de mexicanske majspandekager af samme navn) er almindeligvis en stor, pandestegt æggekage fyldt med kartofler. Tortillaen skæres ud i tykke skiver og udgør en af de mere mættende tapas.

Det sværeste ved at lave en vellykket tortilla på panden er, at den skal vendes undervejs for at blive gennemstegt. Der skal som regel bruges lidt behændighed og en hel del fedtstof for at få tricket til at fungere.

Derfor er der to gode grunde til at bage din spanske kartoffelæggekage i ovnen. Den skal ikke vendes. Og du skal slet ikke bruge fedtstof. Det er pærelet og supersundt.

Vi fylder let kogte kartofler, porrer, cherrytomater og oliven i den blandede tortilla. Desuden lidt chili, hvidløg og persille. Det smager afsindigt godt!

Du kan servere en kartoffelæggekage i ovn i alle mulige sammenhænge: Som frokost, som tapas, som vegetarret, som tilbehør til al slags kød og fisk.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i grove tern og kog 5 minutter i letsaltet vand

2
Færdig

Læg et stykke bagepapir i et stort ovnfast fad

3
Færdig

Fordel de letkogte kartofler, porrer i tykke skiver, tomater, oliven og hakket persille i fadet

4
Færdig

Rør æg, hvidløg og krydderier sammen og hæld over grøntsagerne

5
Færdig

Bag 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
forrige
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
Opskrift: Chilenske empanadas med kødfyld
næste
Opskrift: Chilenske empanadas med kødfyld
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
forrige
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
Opskrift: Chilenske empanadas med kødfyld
næste
Opskrift: Chilenske empanadas med kødfyld

Tilføj Din Kommentar