Ingredienser
-
500 g kartofler
-
3 porrer
-
200 g cherrytomater
-
75 g sorte oliven uden sten
-
1 bdt. persille
-
8 æg
-
2 fed hvidløg
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Den pragtfulde spanske tapas-klassiker tortilla (ikke at forveksle med de mexicanske majspandekager af samme navn) er almindeligvis en stor, pandestegt æggekage fyldt med kartofler. Tortillaen skæres ud i tykke skiver og udgør en af de mere mættende tapas.
Det sværeste ved at lave en vellykket tortilla på panden er, at den skal vendes undervejs for at blive gennemstegt. Der skal som regel bruges lidt behændighed og en hel del fedtstof for at få tricket til at fungere.
Derfor er der to gode grunde til at bage din spanske kartoffelæggekage i ovnen. Den skal ikke vendes. Og du skal slet ikke bruge fedtstof. Det er pærelet og supersundt.
Vi fylder let kogte kartofler, porrer, cherrytomater og oliven i den blandede tortilla. Desuden lidt chili, hvidløg og persille. Det smager afsindigt godt!
Du kan servere en kartoffelæggekage i ovn i alle mulige sammenhænge: Som frokost, som tapas, som vegetarret, som tilbehør til al slags kød og fisk.
Ingredienser
500 g kartofler | |
3 porrer | |
200 g cherrytomater | |
75 g sorte oliven uden sten | |
1 bdt. persille | |
8 æg | |
2 fed hvidløg | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartoflerne i grove tern og kog 5 minutter i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Læg et stykke bagepapir i et stort ovnfast fad |
3
Færdig
|
Fordel de letkogte kartofler, porrer i tykke skiver, tomater, oliven og hakket persille i fadet |
4
Færdig
|
Rør æg, hvidløg og krydderier sammen og hæld over grøntsagerne |
5
Færdig
|
Bag 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn |