Ingredienser
-
Ristede kikærter
-
3 spsk. olie
-
500 g kogte kikærter
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk. spidskommen
-
2 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
Regnbueflaget
-
1 rød peberfrugt
-
200 g cherrytomater
-
4 gulerødder
-
4 æg
-
2 majskolber
-
2 stængler blegselleri
-
2 avocadoer
-
2 rødløg
-
Tahindressing
-
3 spsk. tahin
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 citron, saften
-
0.5 dl vand
-
0.5 dl olie
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på Spicy Twist sympatiserer med LGBT-bevægelsen i al dens mangfoldighed, frisind og livslyst. Krydderi på sexlivet er som krydderi i maden: Det er sundt, det er sjovt, og det forhøjer nydelsen.
Så hvad er mere naturligt end at hylde alle LGBT-personers ret til at leve, som de har lyst til, med en fræk og smuk Rainbow Bowl? Bevægelsens regnbueflag (som vi har prøvet at efterligne) blev naturligvis opfundet i hele verdens homo-hovedstad, San Fransisco, i 1978 af kunstneren Gilbert Baker.
Lækre ristede kikærter udgør basis i denne megasunde madsalat. Her får du både de livsvigtige proteiner og et solidt skud krydderier. Bløde, smilende æg er en anden kilde til proteiner og velsmag.
Regnbueflagets farver består af:
- Rød – rød peberfrugt, tomater
- Orange – gulerødder
- Gul – æg med gul blomme skjult under majskerner
- Grøn – avocadoer, blegselleri)
- Blå – sorry, vi havde ikke lige nogle blåbær
- Lilla – rødløg
Da fotoet til vores fine Rainbow Bowl var taget, ødelagde vi hele det smukke syn med en beigefarvet tahindressing. Ikke så pokkers kønt, men hold nu op, hvor det smager!
Ingredienser
Ristede kikærter |
|
3 spsk. olie | |
500 g kogte kikærter | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk. spidskommen | |
2 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
Regnbueflaget |
|
1 rød peberfrugt | |
200 g cherrytomater | |
4 gulerødder | |
4 æg | |
2 majskolber | |
2 stængler blegselleri | |
2 avocadoer | |
2 rødløg | |
Tahindressing |
|
3 spsk. tahin | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 citron, saften | |
0.5 dl vand | |
0.5 dl olie | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op på en pande og rist kikærterne med knust hvidløg og knuste krydderier i ca. 10 minutter, til kikærterne får lidt farve og en smule crunch |
2
Færdig
|
Kog æggene 6 minutter og skær i halve |
3
Færdig
|
Snit grøntsagerne i mundrette stykker, skær kernerne af majsene |
4
Færdig
|
Anret grøntsagerne i vandrette striber i den nævnte rækkefølge (majskernerne skal dække æggene) |
5
Færdig
|
Rør ingredienserne til tahindressing sammen til en halvtyk creme og servér til salaten |