Ingredienser
-
500 g teres major (2 stk.)
-
0.5 dl soya
-
0.5 dl olie
-
0.5 lime, saften
-
25 g ingefær, revet
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Elsker du en velstegt oksemørbrad, der kan tygges med øjenbrynene og driver af saft om kap med dit mundvand? Så er der ingen vej uden om at prøve den lidt sjældnere udskæring, teres major.
Teres major skæres ud af oksens skulder og sælges som nogle aflange, halvtykke kødstykker, som kun skal have mindre end 15 minutter på grillen eller panden. Herefter skal kødet trække 10 minutter, og så står du med det mest perfekt møre, saftige stykke oksekød, du nogen sinde har smagt (siden sidste omgang oksemørbrad).
For lige at stemme forventningerne rigtigt: Teres major er ingen billig udskæring, slet ikke. Men den er trods alt lidt billigere end oksemørbrad. Og den smager mindst lige så godt, hvis ikke bedre.
Se også vores opskrift på den perfekte oksemørbrad i ovn.
Hvis du foretrækker dit kød krydret udelukkende med salt og peber, kan du naturligvis nøjes med dét. Krydr kødet mindst 1 time inden tilberedning, så det kan nå at trække noget salt.
Vi kan dog varmt anbefale denne kinesiske grillmarinade, hvor især soya, men i mindre grad også ingefær smager godt igennem. Bare rolig, smagene tager på ingen måde pippet fra det lækre kød, giver det blot en let eksotisk ‘coating’.
Som tilbehør til teres major kan du servere alt det, du plejer at forkæle oksemørbraden med. Fx pommes Anna, (en superlet) bearnaisesovs og en sprød bønnesalat … Og måske et rart glas Barolo?
Ingredienser
500 g teres major (2 stk.) | |
0.5 dl soya | |
0.5 dl olie | |
0.5 lime, saften | |
25 g ingefær, revet | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Puds evt. sølvhinder af kødet |
2
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser i en frysepose |
3
Færdig
|
Marinér kødet i marinaden mindst 4 timer i køleskab eller 2 timer i stuetemperatur |
4
Færdig
|
Grill kødet 6-7 minutter ved indirekte varme |
5
Færdig
|
Grill videre 6-7 minutter direkte over de glødende briketter, så der dannes stegeskorpe |
6
Færdig
|
Lad trække 10 minutter, før du skærer i 0.5 cm tykke skiver |