Opskrift: Teres major, ‘oksemørbrad’ af skulderen
- med kinesisk grillmarinade

0 0
Opskrift: Teres major, ‘oksemørbrad’ af skulderen

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g teres major (2 stk.)
0.5 dl soya
0.5 dl olie
0.5 lime, saften
25 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. salt
1 tsk. chiliflager

Perfekt mørt og saftigt oksekød på 15 minutter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Elsker du en velstegt oksemørbrad, der kan tygges med øjenbrynene og driver af saft om kap med dit mundvand? Så er der ingen vej uden om at prøve den lidt sjældnere udskæring, teres major.

Teres major skæres ud af oksens skulder og sælges som nogle aflange, halvtykke kødstykker, som kun skal have mindre end 15 minutter på grillen eller panden. Herefter skal kødet trække 10 minutter, og så står du med det mest perfekt møre, saftige stykke oksekød, du nogen sinde har smagt (siden sidste omgang oksemørbrad).

For lige at stemme forventningerne rigtigt: Teres major er ingen billig udskæring, slet ikke. Men den er trods alt lidt billigere end oksemørbrad. Og den smager mindst lige så godt, hvis ikke bedre.

Se også vores opskrift på den perfekte oksemørbrad i ovn.

Hvis du foretrækker dit kød krydret udelukkende med salt og peber, kan du naturligvis nøjes med dét. Krydr kødet mindst 1 time inden tilberedning, så det kan nå at trække noget salt.

Vi kan dog varmt anbefale denne kinesiske grillmarinade, hvor især soya, men i mindre grad også ingefær smager godt igennem. Bare rolig, smagene tager på ingen måde pippet fra det lækre kød, giver det blot en let eksotisk ‘coating’.

Som tilbehør til teres major kan du servere alt det, du plejer at forkæle oksemørbraden med. Fx pommes Anna, (en superlet) bearnaisesovs og en sprød bønnesalat … Og måske et rart glas Barolo?

Ingredienser

Antal personer:
500 g teres major (2 stk.)
0.5 dl soya
0.5 dl olie
0.5 lime, saften
25 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. salt
1 tsk. chiliflager

Sådan gør du

1
Færdig

Puds evt. sølvhinder af kødet

2
Færdig

Bland de øvrige ingredienser i en frysepose

3
Færdig

Marinér kødet i marinaden mindst 4 timer i køleskab eller 2 timer i stuetemperatur

4
Færdig

Grill kødet 6-7 minutter ved indirekte varme

5
Færdig

Grill videre 6-7 minutter direkte over de glødende briketter, så der dannes stegeskorpe

6
Færdig

Lad trække 10 minutter, før du skærer i 0.5 cm tykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fræk Rainbow Bowl
forrige
Opskrift: Fræk Rainbow Bowl
Den hemmelige pastaret, som romerne holdt for sig selv i to tusinde år
næste
Opskrift: Den autentiske opskrift på spaghetti cacio e pepe + historien bag
Opskrift: Fræk Rainbow Bowl
forrige
Opskrift: Fræk Rainbow Bowl
Den hemmelige pastaret, som romerne holdt for sig selv i to tusinde år
næste
Opskrift: Den autentiske opskrift på spaghetti cacio e pepe + historien bag

Tilføj Din Kommentar