Opskrift: Nem og lækker fransk citrontærte

0 0
Opskrift: Nem og lækker fransk citrontærte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g hvedemel
80 g blødt smør
40 g sukker
1 æg
0.25 tsk. salt
Citroncreme
3 æg
2 citroner, saft og skal
150 g sukker
30 g hvedemel
Marengs
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. citronsaft

Ingredienser

  • Mørdej

  • Citroncreme

  • Marengs

Et par ord om vores opskrift

Del

Tarte au citron er en af verdens mest berømte kager. Den syrligt-søde citroncreme, der putter sig mellem en sprød mørdejsbund og et låg af marengs, smager aldeles uimodståeligt. Her kommer en nem opskrift på den klassiske citrontærte – uden kagerulle, uden bunsenbrænder, uden piskefløde.

Læs mere om den nemme, franske citrontærte efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g hvedemel
80 g blødt smør
40 g sukker
1 æg
0.25 tsk. salt
Citroncreme
3 æg
2 citroner, saft og skal
150 g sukker
30 g hvedemel
Marengs
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. citronsaft
4 fra 38 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt mørdejen sammen med hænderne

2
Færdig

Brug fingrene til at fordele dejen jævnt i en smurt, medium stor tærteform (Ø 25 cm) – dejen skal gå lidt op ad siderne

3
Færdig

Stil på køl 30 minutter

4
Færdig

Bag bunden 15 minutter midt i en 200 g varm ovn - tag bunden ud og skru ovnen op på 225 grader

5
Færdig

Pisk ingredienser til citroncreme sammen og hæld i en tykbundet gryde

6
Færdig

Varm op ved middelvarme under omrøring, til den størkner til en tyk creme - ca. 5 minutter

7
Færdig

Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en tyk, sej marengsmasse - ca. 5 minutter

8
Færdig

Fordel citroncremen over den forbagte bund

9
Færdig

Fordel marengsmassen over hele tærten - gerne i flotte dutter med en sprøjtepose

10
Færdig

Bag citrontærten ca. 5 minutter midt i ovnen - eller indtil marengsen er flot lysebrun

11
Færdig

Lad tærten afkøle i formen, før du begynder at skære den ud

Mere om tarte au citron – den klassiske, franske citrontærte

Tarte au citron meringuée er det fulde navn på denne verdensberømte franske kage. Citrontærte med marengs, på godt dansk.

Hvis du ikke har smagt kagen før, kan du godt begynde at glæde dig. Nederst gemmer sig en sød, sprød mørdej. Ovenpå ligger den formidable citroncreme, der på én gang er syrlig og sødlig og samtidig har den dér cremede konsistens, som er helt uimodståelig. Øverst ligger et lag marengs, der ser drøngodt ud og smager som indmaden i en flødebolle.

Disse citrontærter fås hver dag hos bagere over hele Frankrig, og de bliver revet væk. Alverdens kokke og bagekunstnere har deres egne opskrifter på tarte au citron, ofte små kunstværker, som kunne udstilles på museum. Herhjemme har Mette Blomsterberg og brødrene Price naturligvis deres fornemme versioner.

Ikke et ondt ord om alle de glimrende opskrifter på citrontærte – resultaterne er fantastiske. Problemet er blot, at de er møgbesværlige, tager kolossalt lang tid og kræver kageruller og bunsenbrændere og særlige termometre. For ikke at tale om mængderne af piskefløde, smør og flormelis.

Spicy Twists opskrift på citrontærte med marengslåg er lige ud ad landevejen – det er måske Danmarks nemmeste måde at lave en tarte au citron, der smager helt rigtigt, men (indrømmet) måske ikke ligner en udstillingsgenstand. Ingen piskefløde, almindeligt hvidt sukker, kun 80 gram smør.

  • Mørdejen æltes sammen med hænderne og trykkes direkte ud i tærteformen med fingrene – det tager højst 10 minutter. Nu skal den stå 30 minutter på køl og herefter forbages 15 minutter.
  • Citroncremen piskes sammen og varmes herefter op i en gryde under omrøring, til den bliver tyk og lækker – i alt tager det under 10 minutter.
  • Marengsmassen piskes sammen i 5 minutter, til den er tyk og sej.
  • Først lægges citroncremen på den forbagte bund, herefter marengsmassen (evt. via en sprøjtepose), og så skal tærten bage 5 minutter ved 225 grader, til marengsen har taget lidt farve.
  • Voilà!

Skal det være ekstra raffineret, serveret du et glas italiensk citronlikør til. Og ja, du kan naturligvis selv lave en fremragende limoncello!

Nem og lækker fransk citrontærte

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål
forrige
Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål
Apple Cooler
næste
Opskrift: Apple Cooler – læskende drink med hvid rom
Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål
forrige
Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål
Apple Cooler
næste
Opskrift: Apple Cooler – læskende drink med hvid rom

Tilføj Din Kommentar