Ingredienser
-
Tærtedej
-
150 g smør
-
100 g hvedemel
-
100 g havregryn
-
100 g sukker
-
1 æg
-
2 tsk. bagepulver
-
Fyld
-
300 g sød kartoffel
-
175 g sukker
-
60 g ingefær
-
15 kardemommekapsler (1.5 tsk.)
-
3 æg
-
2 citroner, den revne skal
-
1 citron, saften
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Ingefær er en fantastisk råvare. Den krogede rod har en kraftig antiinflammatorisk effekt i kroppen foruden utallige andre helbredsfremmende egenskaber. Og så smager ingefær jo aldeles pragtfuldt både i det salte køkken og i kager.
Se vores opskrift på veganske ingefærkager.
Denne ingefærtærte er utroligt nem at lave, og belønningen er stor. Fyldet er cremet og lækkert med en frisk smag af citrus og en dyb undertone af ingefær.
Det cremede islæt i fyldet kommer af most, sød kartoffel. Søde kartofler er sunde, kaloriefattige og smager stort set ikke af noget, når de blandes med masser af ingefær, kardemomme og citronskal. I en tærte som denne skal der sandsynligvis kun én stor søde kartoffel. Kartoflen skrælles, koges 8 minutter og moses – easy-peasy.
Se vores opskrift på chokoladekage med sød kartoffel.
Også tærtedejen er let at have med at gøre. Du rører ingredienserne sammen på 5 minutter, trykker ud i en springform foret med bagepapir og forbager i 15 minutter ved 175 grader. Imens laver du fyldet, som herefter hældes på den forbagte bund. Tærten skal nu bage 60 minutter ved 175 grader.
Når ingefærtærten er kølet af, anbefaler vi at opbevare den i køleskab. Et stykke kølig ingefærtærte med cremet, frisk fyld smager helt forrygende til en kop te eller kaffe.
Ingredienser
Tærtedej |
|
150 g smør | |
100 g hvedemel | |
100 g havregryn | |
100 g sukker | |
1 æg | |
2 tsk. bagepulver | |
Fyld |
|
300 g sød kartoffel | |
175 g sukker | |
60 g ingefær | |
15 kardemommekapsler (1.5 tsk.) | |
3 æg | |
2 citroner, den revne skal | |
1 citron, saften | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt ingredienserne til tærtedej sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ned i en springform (24-26 cm) foret med bagepapir |
3
Færdig
|
Forbag bunden 15 minutter ved 175 grader |
4
Færdig
|
Skræl de søde kartofler, skær i tykke skiver og kog 8 minutter i vand, der næsten dækker - hæld vandet fra og mos kartoflerne helt fint |
5
Færdig
|
Pisk de øvrige ingredienser til fyld grundigt sammen |
6
Færdig
|
Rør sød kartoffelmos i æggemassen og fordel på den forbagte bund |
7
Færdig
|
Bag ingefærtærten 60 minutter midt i den 175 grader varme ovn |
8
Færdig
|
Tag tærten ud og lad den stå og sætte sig i formen 15 minutter |
9
Færdig
|
Tag tærten ud af formen, køl af og opbevar herefter køligt |