Opskrift: Ingefærtærte med citron
og sød kartoffel

0 0
Opskrift: Ingefærtærte med citron

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
150 g smør
100 g hvedemel
100 g havregryn
100 g sukker
1 æg
2 tsk. bagepulver
Fyld
300 g sød kartoffel
175 g sukker
60 g ingefær
15 kardemommekapsler (1.5 tsk.)
3 æg
2 citroner, den revne skal
1 citron, saften
0.5 tsk. salt

Drønlækker tærte med frisk fyld og en god smag af ingefær

Ingredienser

  • Tærtedej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Ingefær er en fantastisk råvare. Den krogede rod har en kraftig antiinflammatorisk effekt i kroppen foruden utallige andre helbredsfremmende egenskaber. Og så smager ingefær jo aldeles pragtfuldt både i det salte køkken og i kager.

Se vores opskrift på veganske ingefærkager.

Denne ingefærtærte er utroligt nem at lave, og belønningen er stor. Fyldet er cremet og lækkert med en frisk smag af citrus og en dyb undertone af ingefær.

Det cremede islæt i fyldet kommer af most, sød kartoffel. Søde kartofler er sunde, kaloriefattige og smager stort set ikke af noget, når de blandes med masser af ingefær, kardemomme og citronskal. I en tærte som denne skal der sandsynligvis kun én stor søde kartoffel. Kartoflen skrælles, koges 8 minutter og moses – easy-peasy.

Se vores opskrift på chokoladekage med sød kartoffel.

Også tærtedejen er let at have med at gøre. Du rører ingredienserne sammen på 5 minutter, trykker ud i en springform foret med bagepapir og forbager i 15 minutter ved 175 grader. Imens laver du fyldet, som herefter hældes på den forbagte bund. Tærten skal nu bage 60 minutter ved 175 grader.

Når ingefærtærten er kølet af, anbefaler vi at opbevare den i køleskab. Et stykke kølig ingefærtærte med cremet, frisk fyld smager helt forrygende til en kop te eller kaffe.

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
150 g smør
100 g hvedemel
100 g havregryn
100 g sukker
1 æg
2 tsk. bagepulver
Fyld
300 g sød kartoffel
175 g sukker
60 g ingefær
15 kardemommekapsler (1.5 tsk.)
3 æg
2 citroner, den revne skal
1 citron, saften
0.5 tsk. salt
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienserne til tærtedej sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ned i en springform (24-26 cm) foret med bagepapir

3
Færdig

Forbag bunden 15 minutter ved 175 grader

4
Færdig

Skræl de søde kartofler, skær i tykke skiver og kog 8 minutter i vand, der næsten dækker - hæld vandet fra og mos kartoflerne helt fint

5
Færdig

Pisk de øvrige ingredienser til fyld grundigt sammen

6
Færdig

Rør sød kartoffelmos i æggemassen og fordel på den forbagte bund

7
Færdig

Bag ingefærtærten 60 minutter midt i den 175 grader varme ovn

8
Færdig

Tag tærten ud og lad den stå og sætte sig i formen 15 minutter

9
Færdig

Tag tærten ud af formen, køl af og opbevar herefter køligt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tartiflette - fransk kartoffelgratin
forrige
Opskrift: Tartiflette – fransk kartoffelgratin
Opskrift: Kinesisk Kylling Lo Mein
næste
Opskrift: Kinesisk Kylling Lo Mein
Opskrift: Tartiflette - fransk kartoffelgratin
forrige
Opskrift: Tartiflette – fransk kartoffelgratin
Opskrift: Kinesisk Kylling Lo Mein
næste
Opskrift: Kinesisk Kylling Lo Mein

Tilføj Din Kommentar