Opskrift: Kinesisk agurkesalat med sesam

0 0
Opskrift: Kinesisk agurkesalat med sesam

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 agurk
Marinade
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. riseddike
1 spsk. soya
1 tsk. sukker
1 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt
Drys
1 spsk. sesamfrø

Ingredienser

  • Marinade

  • Drys

Et par ord om vores opskrift

Del

Agurkesalat er en stor ting rundt omkring i verden, og her taler vi ikke kun om den traditionelle danske agurkesalat.

I Kina har de en lækkert krydret agurkesalat, som passer til næsten al slags stegt mad – fisk, kød og/eller grøntsager. Som i en dansk agurkesalat består marinaden blandt andet af eddike (her riseddike), salt og sukker.

Agurkesalaten kommer fra det legendariske og lettere ildsprudlende Sichuan-køkken, så foruden de nævnte ingredienser skal der naturligvis også chili og hvidløg i. Desuden soya samt et drys ristede sesamfrø på toppen. Nogle supplerer endog med ristede jordnødder.

I Sichuan-provinsen vil man krydre agurkesalaten med 3 gange så meget hvidløg og 5 gange så meget chili som her i opskriften. Det er du naturligvis velkommen til at prøve, hvis det skal være meget autentisk kinesisk – men tro os, til danske ganer er der rigeligt med chili og hvidløg i salaten.

Denne kinesiske agurkesalat minder i øvrigt ganske meget om den japanske sunomono-salat. Her består marinaden også af riseddike, salt, sukker og soya, og der drysses ligeledes med sesamfrø til sidst. De mere forfinede japanere udelader til gengæld rå hvidløg og chili i deres agurkesalat.

Max. 15 minutters arbejde

  1. Start med at give agurken nogle klask med noget tungt (fx siden af en kokkekniv eller en kødhammer), så den bliver mast let og slår et par revner
  2. Herefter skæres agurken i diamantformede stykker – på skrå og på skrå
  3. Ideen er, at de let knuste agurkestykker kan suge mere marinade til sig
  4. Marinaden røres sammen, men hældes først over ved servering, så den ikke når at trække vand ud af agurken
  5. Til sidst drysses med ristede sesamfrø

Brug den kinesiske agurkesalat som tilbehør til kinesisk BBQ-gris, kinesisk juleand, kinesisk omelet, kinesiske stegte ris, lynstegte østershatte fra Sichuan – eller alle mulige andre retter, som agurkesalat smager godt til.

Ingredienser

Antal personer:
1 agurk
Marinade
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. riseddike
1 spsk. soya
1 tsk. sukker
1 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt
Drys
1 spsk. sesamfrø
4 fra 29 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Giv agurken nogle gok med noget tungt, så den revner let - og skær den herefter i diamantformede stykker (på skrå og på skrå)

2
Færdig

Rør marinaden sammen og hæld over agurkestykkerne ved servering

3
Færdig

Drys med ristede sesamfrø

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Frossen flødebollekage med jordbærskum
forrige
Opskrift: Frossen flødebollekage med jordbærskum
Libanesisk salat med blomkål og kikærter
næste
Opskrift: Libanesisk salat med blomkål og kikærter
Frossen flødebollekage med jordbærskum
forrige
Opskrift: Frossen flødebollekage med jordbærskum
Libanesisk salat med blomkål og kikærter
næste
Opskrift: Libanesisk salat med blomkål og kikærter

Tilføj Din Kommentar