Ingredienser
-
Brownie
-
325 g dadler
-
250 g hasselnødder
-
50 g kakaopulver
-
50 g kokos
-
20 g havregryn
-
1 tsk. vaniljepulver
-
0.5 tsk. salt
-
Topping
-
150 g dadler
-
1 dl stærk kaffe, afkølet
-
30 g kakaopulver
-
30 g kokosolie, smeltet
-
1 tsk. vaniljepulver
-
Pynt
-
10 g tørrede gojibær, hakket
-
10 g valnødder, hakket
Et par ord om vores opskrift
Spørgsmålet er, om du nogensinde igen gider spise en almindeligt bagt brownie, efter at du har smagt denne rå udgave – lavet på lutter sunde, veganske råvarer? Frozen raw brownie med den snaskede topping smager i hvert fald vildt godt (og ikke spor sundt).
For inspiration til denne opskrift på raw brownie skylder vi Vivi hos Foodloonies.dk en stor tak. Vi har ændret lidt på hendes blandingsforhold, tilføjet en håndfuld havregryn, byttet vand ud med kaffe og drysset med hakkede gojibær og valnødder – men dybest set er der mange ligheder mellem vores to kager.
Dadlerne er det, der gør kagen sød og sammenhængende. Nødderne er kagens mel, og her kan du som os bruge hasselnødder eller bytte dem ud med mandler eller valnødder.
Når du blender dadler, nødder og de øvrige ingredienser, er det vigtigt, at du er lidt tålmodig og lige giver dadlerne mulighed for at skille sig af med sine olier, som får dejen til at samle sig. Ellers bliver kagen rent smulder.
Køb noget ordentlig kakao (uden sukker!) og køb vaniljepulver (uden sukker!) i en god kvalitet. Det kan virkelig smages i en raw cake, altså en kage, der ikke er bagt.
Gojibær og valnødder er sund, køn og velsmagende pynt. I realiteten behøver du slet ikke pynt, og du kan da også bruge alt muligt andet: Kakaonibs, hindbærnibs, revet appelsinskal – whatever.
Nyd kagen iskold efter et par timer i fryseren. Og nyd tanken om, hvor nemt det har været at ‘bage’ kage uden brug af ovn – en frozen raw brownie er lige ud ad landevejen. Tænk, at noget så let og sundt kan smage så godt.
Faktisk er det her vores bud på verdens bedste brownie.
Ingredienser
Brownie |
|
325 g dadler | |
250 g hasselnødder | |
50 g kakaopulver | |
50 g kokos | |
20 g havregryn | |
1 tsk. vaniljepulver | |
0.5 tsk. salt | |
Topping |
|
150 g dadler | |
1 dl stærk kaffe, afkølet | |
30 g kakaopulver | |
30 g kokosolie, smeltet | |
1 tsk. vaniljepulver | |
Pynt |
|
10 g tørrede gojibær, hakket | |
10 g valnødder, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser til brownie længe på foodprocessoren - så længe, at dejen begynder at klumpe sig sammen og blive fedtet |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud på et stykke bagepapir i en form på ca. 15 x 20 cm |
3
Færdig
|
Kør alle ingredienser til topping på foodprocessoren, til det er en jævn masse - og smør jævnt ud over dejen |
4
Færdig
|
Sæt brownien i fryseren 2 timer, før den skal serveres |
5
Færdig
|
Skær brownien i stykker à ca. 4 x 4 eller 5 x 5 cm, pynt hvert stykke med hakkede gojibær og valnødder og servér iskold |