Opskrift: Fyldte koteletter i fad med rodfrugter

0 0
Opskrift: Fyldte koteletter i fad med rodfrugter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fyldte koteletter
4 tykke koteletter, gerne skaftkoteletter
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
4 spsk. semidried tomater
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret basilikum
8 tandstikker
Rodfrugter
1.2 kg blandede rodfrugter
2 rødløg
1.5 spsk. æbleeddike
1.5 tsk. salt, peber
50 g parmesan, groft revet
Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fyldte koteletter

  • Rodfrugter

Et par ord om vores opskrift

Del

Tykke, saftige koteletter fyldt med tomat, hvidløg og basilikum på en bund af lækre rodfrugter. Et generøst drys parmesan til sidst fuldender festmåltidet, inden det skal passe sig selv i ovnen i 25 minutter. En herlig ret for hele familien på en kølig dag i vinterhalvåret.

Læs mere om fyldte koteletter i fad med forslag til rodfrugter efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Fyldte koteletter
4 tykke koteletter, gerne skaftkoteletter
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
4 spsk. semidried tomater
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret basilikum
8 tandstikker
Rodfrugter
1.2 kg blandede rodfrugter
2 rødløg
1.5 spsk. æbleeddike
1.5 tsk. salt, peber
50 g parmesan, groft revet
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær en dyb lomme i hver af koteletterne

2
Færdig

Brun koteletterne godt af i olivenolien på en hed pande - 2 minutter på hver side

3
Færdig

Tag koteletterne af og drys med salt og peber på begge sider

4
Færdig

Hak semidried tomater groft, knus hvidløg og bland med basilikum

5
Færdig

Fyld tomatblandingen i lommen på koteletterne og luk dem med tandstikker

6
Færdig

Steg de blandede rodfrugter (snittet i mindre tern) og løg (i store tern) på panden fra før - steg mindst 10 minutter

7
Færdig

Hæld æbleeddike ved, rør rundt og lad fordampe - krydr med salt og peber

8
Færdig

Hæld rodfrugterne i bunden af et ildfast fad, læg koteletterne ovenpå og drys med parmesan

9
Færdig

Bag 25 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

Mere om fyldte koteletter i fad med årstidens rodfrugter

Vi danskere elsker svinekoteletter, men vi holder også af at variere opskriften, så der hele tiden sker noget nyt og spændende på tallerkenerne. Her på Spicy Twíst har vi allerede masser af koteletopskrifter, og de er megapopulære.

I galleriet nedenfor finder du link til 5 lækre opskrifter på koteletter.

I dagens opskrift skærer vi dybe lommer i tykke koteletter (meget gerne skaftkoteletter) og fylder dem med hakkede semidried tomater, knust hvidløg og tørret basilikum. Efter 25 minutter i ovnen – liggende på en bund af årstidens sunde, billige og klimavenlige rodfrugter – kan du glæde dig til saftig velsmag med italienske overtoner.

Semidried tomater er allerede bløde og lækre, ofte efter marinering i olie og krydderier. Du kan også bruge soltørrede tomater, men de skal lige blødes op i olie eller vand først.

Alle slags rodfrugter kan bruges i retten. Vi havde rødbeder, pastinakker og gulerødder – men kartofler, selleri og persillerødder vil være lige så lækkert.

Rodfrugterne snittes i små tern og skal lige ristes godt af på panden sammen med et par løg, før de skal i ovnen. Undervejs tilsætter du en smule (æble)eddike, som mirakuløst nok forvandler de lidt ensformige rodfrugter til noget meget mere festligt.

I øvrigt skal koteletterne også brunes af inden turen i ovnen på toppen af rodfrugterne. Vi vælger at snitte lommer i koteletterne, før de skal steges (det er nemmere), men først proppe fyldes i efter bruning.

Et drys groftrevet parmesan, der smelter i ovnvarmen, fuldender retten og gør den til et festmåltid for hele familien.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Shkmeruli - georgisk kylling i hvidløgs/flødesovs
forrige
Opskrift: Shkmeruli – georgisk kylling i hvidløgs/flødesovs (KETO/LCHF)
Hvidløgspasta med baconruller
næste
Opskrift: Hvidløgspasta med baconruller
Shkmeruli - georgisk kylling i hvidløgs/flødesovs
forrige
Opskrift: Shkmeruli – georgisk kylling i hvidløgs/flødesovs (KETO/LCHF)
Hvidløgspasta med baconruller
næste
Opskrift: Hvidløgspasta med baconruller

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here