Opskrift: Let krydret gulerodstærte
med hvidløg, rosmarin og 2 slags ost

0 0
Opskrift: Let krydret gulerodstærte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
160 g blødt smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
4 spsk. rapsolie
3 løg, i tynde både
2 fed hvidløg, grofthakket
500 g gulerødder, revet
2 spsk. rosmarin
1 chili, hakket uden kerner
1 tsk. salt
3 æg
1 citron, den revne skal
200 g fetaost
1 kugle bøffelmozzarella

Klassikeren gulerodstærte får her et lille lækkert twist

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Tærtedej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Guleroden er en herlig opfindelse, sød og sund, men som hovedrolleindehaver i en tærte kræver den kvalificeret modspil, ellers bliver det en lidt anonym optræden.

I denne let krydrede gulerodstærte får den gode rod kamp til stregen af et par spsk. rosmarin, chili, hvidløg og citronskal samt masser af søde løg. Og hele 2 slags ost: En salt feta og en smeltende laber bøffelmozzarella.

Dejen er nem at have med at gøre: Blødt smør æltes med mel, æg og salt. Det tager højst 5 minutter. Vi har brugt halvt rugmel, halvt hvedemel, men al slags mel du’r – bare du ender på i alt 250 gram.

Dejen trykkes direkte ud i tærteformen. Ikke noget med at rulle den ud på et bord og svine både kagerulle og køkkenbord til. Nemt og effektivt.

Skal det være en rent vegetarisk dag, kan du servere en hyggelig tomatsalat til gulerodstærten. Skal det være knap så vegetarisk, vil skinketern gøre sig godt i tærten.

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
160 g blødt smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
4 spsk. rapsolie
3 løg, i tynde både
2 fed hvidløg, grofthakket
500 g gulerødder, revet
2 spsk. rosmarin
1 chili, hakket uden kerner
1 tsk. salt
3 æg
1 citron, den revne skal
200 g fetaost
1 kugle bøffelmozzarella
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time

3
Færdig

Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter)

4
Færdig

Imens forbereder du fyldet: Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olien

5
Færdig

Tilsæt reven gulerod og krydderier og steg ved middelsvag varme i 10 minutter, til grøntsagerne ikke længere er våde

6
Færdig

Rør æggene sammen med citronskal, smuldr fetaosten i og rør begge dele sammen med grøntsagerne

7
Færdig

Hæld fyldet over tærtebunden og skær mozzarellaen i tynde skiver, som du pynter med

8
Færdig

Bag 25 minutter ved 180 grader

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Italienske kødboller i tomatsovs
forrige
Opskrift: Italienske kødboller i tomatsovs
Opskrift: Frisk, sund og cremet coleslaw
næste
Opskrift: Frisk, sund og cremet coleslaw
Opskrift: Italienske kødboller i tomatsovs
forrige
Opskrift: Italienske kødboller i tomatsovs
Opskrift: Frisk, sund og cremet coleslaw
næste
Opskrift: Frisk, sund og cremet coleslaw

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here