Opskrift: Hel pighvar i ovn
med lækkert grønt, smør og citron

0 0
Opskrift: Hel pighvar i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g kartofler
50 g smør
2 fed hvidløg
1 spsk. esdragon
1 tsk. salt, peber
1 fennikel
2 gulerødder
2 rødløg
2 stk. pighvar à 4-500 gram
1 citron, skal og skiver

Skøn og nem måde at tilberede den bedste af alle spisefisk

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Fladfisken pighvar regnes af mange for den fineste af alle havets spisefisk. Pighvarren er fast i kødet og bliver saftig og smagfuld, når den tilberedes korrekt.

Heldigvis er pighvar utroligt let at have med at gøre. Du skærer blot to ridser langs rygraden (der ligger lige midt på fisken under det mørke overskind). Disse ridser sikrer, at varmen bliver ligeligt fordelt på fiskens tykke og tynde steder.

Når pighvarren er bagt, er skindet let at skrabe af med en ske eller bordkniv, og så ligger der 4 faste, saftige fileter (2 på oversiden, 2 på undersiden) lige til at løfte af. Det er meget lettere end fx en rødspætte eller skrubbe, hvor kødet er løsere og falder fra hinanden.

Bemærk, at den angivne bagetid i ovnen er for et par små pighvarrer på 4-500 gram. En pighvar på fx 1 kg, skal have 40-45 minutter. Beregn mindst 4-500 gram pighvar per person – det meste af vægten er skind og ben.

Tilbehør til pighvar vil ofte være en klassisk hollandaisesovs og kartofler. Men hvorfor ikke spare lidt på kalorierne og samtidig gøre det let for dig selv? Læg pighvarrene på en bund af moste kogte kartofler blandet med tyndt skårne rå grøntsager, smør, citron og esdragon.

Grøntsagerne opsuger de skønne safter fra fisken og er klar til at servere, samtidig med at fisken er det. Bliver det lettere?

Ingredienser

Antal personer:
600 g kartofler
50 g smør
2 fed hvidløg
1 spsk. esdragon
1 tsk. salt, peber
1 fennikel
2 gulerødder
2 rødløg
2 stk. pighvar à 4-500 gram
1 citron, skal og skiver
4 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de rensede kartofler i grove tern og kog 10 minutter

2
Færdig

Mos kartoflerne groft ud i et stort ovnfast fad med smør, knust hvidløg og krydderier

3
Færdig

Skær fenniklen papirtyndt (gerne på mandolinjern), riv gulerødderne og skær rødløg i tynde både

4
Færdig

Bland de rå grøntsager samt citronskal i kartoffelmosen

5
Færdig

Klip hoved, hale og finner af pighvarrene

6
Færdig

Lav 2 snit i det mørke skind, ét på hver side af rygraden, der ligger lige midt på fisken

7
Færdig

Gnid salt på skindet og læg citronskiver hen over

8
Færdig

Læg pighvarrene oven på grønsagsblandingen – det mørke skind med ridserne skal vende opad

9
Færdig

Bag 25 minutter på næstøverste rille i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: BBQ grillet kyllingebryst og grillede asparges
forrige
Opskrift: BBQ grillet kyllingebryst og grillede asparges
Opskrift: Sund jordbær milkshake
næste
Opskrift: Sund jordbær milkshake
Opskrift: BBQ grillet kyllingebryst og grillede asparges
forrige
Opskrift: BBQ grillet kyllingebryst og grillede asparges
Opskrift: Sund jordbær milkshake
næste
Opskrift: Sund jordbær milkshake

Tilføj Din Kommentar