Ingredienser
-
600 g kartofler
-
50 g smør
-
2 fed hvidløg
-
1 spsk. esdragon
-
1 tsk. salt, peber
-
1 fennikel
-
2 gulerødder
-
2 rødløg
-
2 stk. pighvar à 4-500 gram
-
1 citron, skal og skiver
Et par ord om vores opskrift
Fladfisken pighvar regnes af mange for den fineste af alle havets spisefisk. Pighvarren er fast i kødet og bliver saftig og smagfuld, når den tilberedes korrekt.
Heldigvis er pighvar utroligt let at have med at gøre. Du skærer blot to ridser langs rygraden (der ligger lige midt på fisken under det mørke overskind). Disse ridser sikrer, at varmen bliver ligeligt fordelt på fiskens tykke og tynde steder.
Når pighvarren er bagt, er skindet let at skrabe af med en ske eller bordkniv, og så ligger der 4 faste, saftige fileter (2 på oversiden, 2 på undersiden) lige til at løfte af. Det er meget lettere end fx en rødspætte eller skrubbe, hvor kødet er løsere og falder fra hinanden.
Bemærk, at den angivne bagetid i ovnen er for et par små pighvarrer på 4-500 gram. En pighvar på fx 1 kg, skal have 40-45 minutter. Beregn mindst 4-500 gram pighvar per person – det meste af vægten er skind og ben.
Tilbehør til pighvar vil ofte være en klassisk hollandaisesovs og kartofler. Men hvorfor ikke spare lidt på kalorierne og samtidig gøre det let for dig selv? Læg pighvarrene på en bund af moste kogte kartofler blandet med tyndt skårne rå grøntsager, smør, citron og esdragon.
Grøntsagerne opsuger de skønne safter fra fisken og er klar til at servere, samtidig med at fisken er det. Bliver det lettere?
Ingredienser
600 g kartofler | |
50 g smør | |
2 fed hvidløg | |
1 spsk. esdragon | |
1 tsk. salt, peber | |
1 fennikel | |
2 gulerødder | |
2 rødløg | |
2 stk. pighvar à 4-500 gram | |
1 citron, skal og skiver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede kartofler i grove tern og kog 10 minutter |
2
Færdig
|
Mos kartoflerne groft ud i et stort ovnfast fad med smør, knust hvidløg og krydderier |
3
Færdig
|
Skær fenniklen papirtyndt (gerne på mandolinjern), riv gulerødderne og skær rødløg i tynde både |
4
Færdig
|
Bland de rå grøntsager samt citronskal i kartoffelmosen |
5
Færdig
|
Klip hoved, hale og finner af pighvarrene |
6
Færdig
|
Lav 2 snit i det mørke skind, ét på hver side af rygraden, der ligger lige midt på fisken |
7
Færdig
|
Gnid salt på skindet og læg citronskiver hen over |
8
Færdig
|
Læg pighvarrene oven på grønsagsblandingen – det mørke skind med ridserne skal vende opad |
9
Færdig
|
Bag 25 minutter på næstøverste rille i en 200 grader varm ovn |