Ingredienser
-
4 hele kyllingelår
-
3 spsk. rosmarin, frisk eller tørret
-
3 fed hvidløg
-
0.5 chili
-
1 tsk. salt
-
0.5 dl olie
Et par ord om vores opskrift
Kylling er hele verdens livret, også danskernes. Supermarkederne har konstant tilbud på hele kyllinger, kyllingeunderlår og -overlår – og somme tider på hele kyllingelår. Denne opskrift kan bruges på al slags kylling, og de ca. 40 minutter i ovnen passer på de fleste udskæringer.
Først skal du lave en tyk pasta af hvidløg, rosmarin, chili, salt og olie. Du kan bruge både en blender, stavblender og kraftig morter til opgaven. Det tager kun et par minutter, og så er du klar til at marinere kyllingen. En god halv times tid efter breder en duft af italiensk landkøkken sig i din ydmyge bolig.
Som tilbehør til hele kyllingelår i ovn kan du servere lækre sesamkartofler og en frisk tomatsalat med feta.
Ingredienser
4 hele kyllingelår | |
3 spsk. rosmarin, frisk eller tørret | |
3 fed hvidløg | |
0.5 chili | |
1 tsk. salt | |
0.5 dl olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær et par ridser i kyllingeskindet |
2
Færdig
|
Blend de øvrige ingredienser til en pasta |
3
Færdig
|
Smør kyllingen ind i pastaen, over det hele |
4
Færdig
|
Steg kyllingen 40 minutter i en 200 grader varm ovn |