Ingredienser
-
8 spsk. salt
-
4 dl vand
-
200 g hasselnødder
-
200 g mandler
Et par ord om vores opskrift
Helt frisklavede saltede nødder og mandler – lyder det ikke bare lækkert? Tænk at servere sådan en skålfuld lune frækkerter for dine gæster til velkomstdrinken eller i løbet af en festlig aften…
Saltede nødder og mandler er pærelette at lave. Og de både smager bedre, er sundere og meget billigere end dem, du kan købe i butikkerne. Så hvad er der at betænke sig på?
Denne udgave er letsaltet. Hvis du foretrækker meget salte snacks, kan du tilføje 1-2 spsk. salt ekstra. Du kan også tilføje 1-2 tsk. stærk paprika eller cayennepeber, lige inden du sætter nødderne i ovnen, hvis der skal lidt mere power på smagen.
Du kan i øvrigt nøjes med at lave enten nødder eller mandler – de skal have samme mængde salt og lige lang tid i ovnen.
Ingredienser
8 spsk. salt | |
4 dl vand | |
200 g hasselnødder | |
200 g mandler |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs saltet i det kogende vand |
2
Færdig
|
Lad nødder og mandler trække 20 minutter i vandet |
3
Færdig
|
Læg nødder og mandler på et stykke papir og bag 20 minutter i en 150 grader varm ovn |