Ingredienser
-
1 granatæble
-
2 æbler
-
1 appelsin
Et par ord om vores opskrift
Granatæblejuice smager VILDT godt! Meget bedre og mere raffineret end fx æblejuice og appelsinjuice. Spicy Twist fik serveret et glas ren granatæblejuice til morgenmad i Phnom Penh, Cambodjas skønne hovedstad, og var ved at gå i gulvet over, hvor lækkert det er.
Dengang anede vi til gengæld ikke, hvor sundt granatæble er. Granatæble er en af de såkaldte superfoods (lige som ingefær og grønkål), som gør alt muligt godt for dit helbred: Sænker det ”lede” kolesterol, hjælper ved forhøjet blodtryk, er antiinflammatorisk og har en anti-aging effekt på huden (kilde).
Derfor hører granatæblejuice naturligt hjemme i Spicy Twists række af gode slow juicer opskrifter. Tjek også vores juice opskrifter med grønkål, hvidkål, gulerødder, rødbeder og tomater.
Den bedste granatæblejuice, du kan få, er den rene vare. Pres kernerne igennem din slow juicer, bum færdig.
Problemet er bare, at du ikke får særlig meget saft ud af det. Det er derfor, vi foreslår at presse et par æbler og en appelsin sammen med granatæblet. Det mere end fordobler saftmængden. Lad være med at bruge ingefær i dette selskab: Den skarpe ingefær tager pippet fra granatæblets meget forfinede smag.
Du er nødt til at pille kernerne ud af granatæblet. Det kan være ret besværligt og give røde stænk i hele køkkenet og på dit pæne tøj. Heldigvis er der flere måder at lette processen. Vi skærer for eksempel toppen af granatæblet og giver det fem snit. Så sænker vi hele granatæblet ned under overfladen i en stor skål fyldt med vand og begynder at vride granatæblet fra hinanden: Kernerne vil falde til bunds, mens de hvide hinder flyder ovenpå. Og du slipper 100% for røde stænk!
Du kan desværre ikke genbruge pulpen efter juicen. Moste granatæblekerner er ikke vildt spændende at tygge på.
Ingredienser
1 granatæble | |
2 æbler | |
1 appelsin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær toppen af granatæblet og lav 5 snit gennem skallen, begge dele uden at ramme kernerne - fyld en skål med vand og begynd at vride granatæblet fra hinanden under vandet - kernerne vil samle sig på bunden, mens de hvide hinder vil flyde ovenpå - så det er nemt at hælde vand og hinder fra til sidst |
2
Færdig
|
Pres herefter granatæblekernerne, æbler uden kernehus og skrællet appelsin i din slow juicer |
3
Færdig
|
Skål |