• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Hjemmelavet juice af hvidkål, æble og ingefær

Opskrift: Hjemmelavet juice af hvidkål, æble og ingefær
- plus en skøn råkost af pulpen

0 0
Opskrift: Hjemmelavet juice af hvidkål, æble og ingefær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Hvidkålsjuice
400 g hvidkål
20 g ingefær
1 æble
Råkost
Pulp fra juicen
3 gulerødder, revne
1 æble, revet
1 lime, saften
2 spsk. honning

Rund og lækker juice, hvor vitaminerne nærmest står i kø

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Hvidkålsjuice

  • Råkost

Et par ord om vores opskrift

Del

Tænk, at hvidkål kan smage så godt!

Blandt Spicy Twists slow juicer opskrifter er vi nået til hvidkål. For presset hvidkål blandet med æble og ingefær giver en overraskende rund og lækker juice, som foruden at smage godt har mange sundhedsfremmende egenskaber.

200 gram hvidkål dækker dit daglige C-vitaminbehov, og det er netop, hvad du får, hvis du drikker denne juice og spiser den dejlige råkost, der bliver ud af pulpen.

Men hvidkål kan meget mere. Bitterstofferne i kålen menes at beskytte mod kræft og hjerte/karsygdomme, og kålen har desuden både antiinflammatoriske og immunforsvars-boostende egenskaber (kilde).

Hvidkål er endvidere fyldt med fibre, der er virkelig godt for fordøjelsen og din tarmfunktion – men for at få glæde af disse fibre skal du naturligvis spise den afledte råkost.

Endelig er hvidkål noget af det billigste, du kan proppe i dig. Så det er også sundt for madbudgettet.

Æble og ingefær, som indgår i juicen, er bestemt heller ikke tossede, hvis du går efter en sund og slankende livsstil.

Hos Spicy Twist går vi varmt ind for tankegangen bag Stop Madspild. Derfor bruger vi pulpen, der bliver til overs, når du har presset juicen.

Denne pulp er naturligvis presset helt tør, så du skal lige tilføje lidt limesaft og honning for at gøre den spiselig. Vi kombinerer med gulerødder og æble, så resultatet bliver en skøn råkost, der både mætter og smager forrygende.

Ønsker du ikke at bruge pulpen til råkost, kan du i stedet bruge den i omgang pasta bolognese eller andre gryderetter. Men please, lad være med at smide pulpen ud.

Se også vores opskrift på juice af gulerod, ingefær og citron.

Ingredienser

Antal personer:
Hvidkålsjuice
400 g hvidkål
20 g ingefær
1 æble
Råkost
Pulp fra juicen
3 gulerødder, revne
1 æble, revet
1 lime, saften
2 spsk. honning
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hvidkålsjuice

Skær kålen i grove stykker

2
Færdig

Skær skrællen af ingefær og fjern uspiselige ting i æblet

3
Færdig

Pres alle 3 ting i din juicer

4
Færdig

Råkost

Bland alle ingredienser

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle
forrige
Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle
Opskrift: Ølbraiseret langtidsstegt svineskank i ovn
næste
Opskrift: Ølbraiseret langtidsstegt svineskank i ovn
Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle
forrige
Opskrift: Rigtige gammeldags benløse fugle
Opskrift: Ølbraiseret langtidsstegt svineskank i ovn
næste
Opskrift: Ølbraiseret langtidsstegt svineskank i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here