Ingredienser
-
3 modne bananer
-
225 g frosne hindbær
-
10 spsk. minimælk
-
2 spsk. sirup
-
Pynt
-
Hindbær
-
Hakket chokolade
Et par ord om vores opskrift
Nicecream er det vildeste koncept: Du blender frosne bananer med lidt mælk, og bum, så har du en lækker, cremet softice. Hallo: 2 ingredienser! Nicecream er verdens sundeste og nemmeste is.
Selvfølgelig smager nicecream af banan, og det, synes nogen, er irriterende: ”Vi vil gerne have den nemme, lækre softice, men vi gider ikke den tydelige banansmag.”
Intet problem, venner: For hvis du hælder frosne hindbær (og lidt sirup eller honning) ned til de frosne bananer og mælken i foodprocessoren eller blenderen, så står du lige pludselig med den skønneste frugt-sorbet. Den smager af hindbær, ikke banan.
Og hvis du drysser lidt hakket chokolade samt et par friske hindbær på toppen, så er vi ude i den rene gourmet-is.
Skal din hjemmelavede softice være vegansk, så vælg mandelmælk og sirup. Ellers fungerer minimælk og honning præcis lige så godt.
Den helt rigtige søde smag og bløde konsistens i din hjemmelavede softice får du ved at bruge godt modne bananer, helst dem med brune pletter på skrællen.
Herefter er det vildt nemt: Frys de skrællede bananer ned i 4-5 timer, gerne længere. Skær de frosne bananer i tykke skiver og hæld dem – plus frosne hindbær, sirup og mælk – i en blender eller foodprocessor.
Kør ingredienserne, indtil isen har softice-konsistens – der skal lige røres rundt et par gange, før isen er perfekt, men bare rolig: Det lykkes altid.
Når din hjemmelavede softice er klar, skal den spises lige med det samme, før den smelter. Den KAN også fryses ned igen, mens så bliver den hård og iset.
Softice med hindbær smager så godt – og er så sundt – at du med god samvittighed kan spise det hele døgnet. Til morgenmad, til eftermiddagskaffen, til dessert og som hyggeguf til tv.
Ingredienser
3 modne bananer | |
225 g frosne hindbær | |
10 spsk. minimælk | |
2 spsk. sirup | |
Pynt |
|
Hindbær | |
Hakket chokolade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl bananerne, læg i en lukket beholder og frys i mindst 4-5 timer, gerne længere |
2
Færdig
|
Skær de frosne bananer i 2 cm tykke skiver |
3
Færdig
|
Kør alle ingredienser i en foodprocessor eller blender, til konsistensen er som softice |
4
Færdig
|
Måske skal du tilføre lidt mere mælk, måske skal du lige røre lidt rundt med en ske, mens køkkenmaskinen er på pause |
5
Færdig
|
Pynt din hjemmelavede softice med chokolade og hindbær og servér med det samme |