Ingredienser
-
1 l vand, kogende
-
40 friske solbærblade
-
1 appelsin, i skiver + den revne skal
-
2 spsk. sort eller grøn te
-
4 tsk. akaciehonning
Et par ord om vores opskrift
Hvis du har adgang til friske solbærblade, kan du let lave en mild og venlig te med den fineste smag af solbær. Så hvorfor ikke? Drik din have!
Ingen tvivl om, at de tørrede solbærblade smager af mest. Med friske blade skal der bruges mange, og smagen er stadig meget diskret. Derfor er det en god idé at supplere med noget sort (eller grøn) te samt appelsin og en smule honning.
Enkelte haveeksperter råder til, at man først bruger løs af solbærbladene efter bærhøsten af hensyn til buskenes trivsel. Men hvis du har rigeligt med buske, kan der vel ikke ske nogen skade ved at snuppe en håndfuld af det tætte bladhang?
Se også, hvordan du kan udnytte den fint smagende skvalderkål.
Ingredienser
1 l vand, kogende | |
40 friske solbærblade | |
1 appelsin, i skiver + den revne skal | |
2 spsk. sort eller grøn te | |
4 tsk. akaciehonning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld vandet over de øvrige ingredienser |
2
Færdig
|
Lad trække 10 minutter |
3
Færdig
|
Si evt. teen |