Ingredienser
-
100 g rørsukker
-
140 g brun farin
-
150 g blødt smør
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 æg
-
180 g mel
-
70 g havregryn
-
1 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. natron
-
0.5 tsk. salt
-
50 g frisk ingefær, revet
Et par ord om vores opskrift
Der er meget godt at sige om ingefær. Det er en ekstremt sund rod, fyldt med antioxidanter og med dokumenteret antiinflammatorisk effekt. Ingefær virker mod smerter, betændelsestilstande og andre ubalancer i kroppen.
Og så er der jo smagen! Ingefær har en pikant, gennemtrængende smag, der øjeblikkeligt sender tankerne ud på rejse i de varme lande. Og dét gælder, uanset om du bruger frisk eller tørret ingefær.
I den engelsktalende verden kaldes disse cookies for gingernuts og har i årtier været blandt de mest populære småkager serveret sammen med ’a nice cup of tea’. I Danmark kender vi dem også under navnet ingefærsmåkager.
I forhold til klassiske cookies har vi erstattet en del af melet med havregryn, som både er sundere og giver større sprødhed. Nogle ville derfor kalde opskriften for havregrynskager med ingefær. Vælg selv!
Ingredienser
100 g rørsukker | |
140 g brun farin | |
150 g blødt smør | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 æg | |
180 g mel | |
70 g havregryn | |
1 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. natron | |
0.5 tsk. salt | |
50 g frisk ingefær, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk sukker, farin, kardemomme, smør og æg grundigt sammen |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i sukkermassen og sæt på køl i 1 time |
3
Færdig
|
Del dejen i 16-18 kugler på størrelse med golfbolde |
4
Færdig
|
Sæt kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem - der kan være 8 stk. pr. plade, ikke mere, da de flyder ud |
5
Færdig
|
Bag 15-18 minutter i en 175 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Afkøl på en bagerist |